Uyuşturucu

Bağımlılıkla mücadelede yeni adımlar

Hükümet, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi önündeki engelleri kaldırmak için yeni adımlar atıyor. Buna göre tedavi için başvuranların isim bildirme zorunluluğun kaldırılması ve sosyal güvencesi olmayanların da başvuru yapabilmesi planlanıyor.

Konular: Uyuşturucu, Türkiye

başbakan vekili numan kurtulmuş, kendi başkanlığında yapılan uyuşturucu ile mücadele yüksek kurulu toplantısı öncesinde konuştu. kurtulmuş, tedavi için başvuranların isim bildirme zorunluluğun kaldırılması ve sosyal güvencesi olmayanların da başvuru yapabilmesi için yasal değişiklikler yapılacağını açıkladı. kurtulmuş şunları söyledi:

"kişilerin tıbbi tedaviye çekinmeden başvurabilmesi amacıyla, tck'nın 279 ve 280'inci maddelerinde belirtilen sağlık personelinin bildirim ve ihbar yükümlülüğünün kaldırılmasına dair kanun teklifi hazırlığına başlanmıştır. uyuşturucuyla bir türlü tanışmış olan insanlar, uyuşturucu tedavisi bakımından isimleri bildirilme zorunluluğu olduğu için bundan sakınıyorlar, kimliklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlardı. bu yasal değişikliği en kısa zamanda yaparak, önemli bir adımı atmış olacağız...

kurtulmuş, ayrıca madde bağımlılarının, prim ödeme gün sayısı veya prim borcu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, bağımlılıkla ilgili sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla kanuni değişiklik önerisi hazırlandığını bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;