Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Bağış: 500 bin dolar kutuya sığmaz

Yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Komisyonu'na ifade veren eski Bakan Egemen Bağış, rüşvet aldığı iddialarını reddetti. Özel günlerde milletvekillerine çikolata gibi hediyeler gönderildiğini savunan Bağış, "500 bin dolar kutuya sığmaz" dedi.

egemen bağış main
Arşiv [Fotoğraf: Zeki Öztürk/Al Jazeera]

meclis soruşturma komisyonu, 17 aralık soruşturması kapsamındaki rüşvet iddialarıyla ilgili olarak eski bakan  egemen bağış'ı dinledi. bağış toplantıya üç avukatıyla birlikte katıldı. bağış rıza zarraf'ı ebru gündeş sayesinde tanıdığını söyledi. kuryeler aracılığıyla teslim edilen kutuların içinde para olduğu iddialarını reddetti. bağış tanıdıklarının, tüm milletvekillerine gönderildiği gibi kendisine de bayram gibi özel günlerde çikolata , kravat gibi hediyeler gönderdiğini belirtti., "500 bin dolar kutuya sığmaz" dedi.

adli tıp raporunda 17 aralık soruşturmasına ait ses kayıtlarının montaj olmadığının anımsatılması ve kendisine ait olduğu iddia edilen " bakara makara" konuşmasının sorulması üzerine ise bağış bu ses kayıtlarının "montaj" olduğunu söyledi. "bakara makara" konuşmasını gerçekleştirdiği gazetecinin özür dilediğinin anımsatılması üzerine ise bağış "bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

komisyon gelecek hafta eski bakanlar muammer güler ve zafer çağlayan'ı dinleyecek. hdp komisyonla ilgili haberlere konulan yayın yasağı üzerine, soruşturma komisyonundan çekilmişti. chp'nin ise çekilme niyeti yok komisyonun chp'li bir üyesi "çekilmek gibi bir niyetimiz yok , sonuna kadar buradayız, rapora muhalefet şerhi yazacağız" dedi.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;