2015 Genel Seçimi

Bahçeli: 10 gün sonra bitecek

MHP lideri Bahçeli, "Yalan ve riyayla geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük AKP iktidarı arkasında, büyük bir yıkım ve tahribat bırakarak 10 gün sonra sona erecektir" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli seçim mitinglerine Gümüşhane'de devam etti. [Fotoğraf: AA]

gümüşhane'de seçim mitingi yapan mhp genel başkanı devlet bahçeli, "yalan ve riyayla geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük akp iktidarının arkasında, büyük bir yıkım ve tahribat bırakarak 10 gün sonra sona erecektir. bu süre zarfında hayal kırıklığı ve aldatma kurumsallaşmıştır" dedi. bahçeli şunları söyledi:

"teslimiyetin sözü 10 gün sonra kesilecektir. taviz, taciz, tahrip ve dağınıklığın bedeli 10 gün sonra akp'ye ödettirilecektir. çok şükür, milliyetçilik yükselirken teslimiyetçilik alçalmaktadır. onurlu duruş, milli kimlik yükselirken, işbirlikçilik hızla düşmektedir. 17-25 erdoğan ile serok ahmet’in sığınılacak mazeretleri kalmamıştır. bunların gergin ve asabi olması bundandır. gümüşhane böylesi bir yönetim tarzına asla layık değildir. gümüşhane hakaretlere, hezimet ve hıyanetlere asla muhatap olmamalıdır."

"gümüşhane kaybederken rüşvetçiler kazandı"

mhp lideri, "bugün ülkemizde, erdoğan zenginleşmiş, yandaşlar, hırsızlar, soygundan servetlerine servet eklemişken sizler borçlandınız, geleceğinizi ipotek ettirdiniz" diyerek şöyle devam etti:

"çalışan sizsiniz, çalan 17-25 aralık çetesidir. yorulan sizsiniz, saraylarda keyif ve saltanat süren yine bu çete mensuplarıdır. işsiz kalan siz, yoksul kalan siz, fedakarlık yapan siz fakat ötelenen, hakir görülen, sorunları önemsenmeyen yine sizlersiniz. gümüşhane kaybederken, rüşvetçiler kazanmıştır. gümüşhane zayıflarken lobiler, faizciler ve rantiyeciler gücüne güç katmıştır. bugün türkiye'de ne ibret verici bir gerçektir ki 44 milyon vatandaşımız iki günde bir kap et yemeği yiyememektedir. 26 milyon insanımız kendine yeni bir elbise almaktan uzaktır. 58 milyon insanımız evinde mobilyasını değiştirmekten acizdir. 42 milyon insanımız borçlarını ödemekte zorlanmaktadır. 2014 yılında 2002'ye göre, kırmızı etin fiyatı yüzde 700, ekmeğin fiyatı yüzde 400, çayın fiyatı yüzde 238, yumurtanın fiyatı yüzde 200 zamlanmıştır."

"dünyada enflasyonu en yüksek ilk 8 ülkeden birisiyiz"

dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2002 yılında 380 lira iken bugün bin 287 lira olduğunu belirten bahçeli, "kişi başına düşen gelir yıllardır yerinde saymakta, hatta artan dövizden dolayı düşmektedir. dış borç 2002'ye göre, yüzde 206 oranında artmıştır. ithalat 250 milyar dolar sınırına dayanmıştır. türkiye dünyada enflasyonu en yüksek ilk 8 ülkeden birisidir. işsizlik felaket sınırındadır, gerçekte yüzde 20'ye adım adım yaklaşmaktadır. 2002'de türkiye'de, en zengin yüzde 1'in milli gelirden aldığı pay yüzde 39 iken bugün bu oran yüzde 54'e çıkmıştır. yani sizler yoksullaştıkça birileri zenginleşmektedir. son 10 yılda dünyada dolar milyarderi 3 kat artarken, türkiye'de 10 kat artmıştır. eşitsizlik, haksızlık, adaletsizlik ve usulsüzlük had safhadadır. gümüşhane'yi düşünen yoktur. gümüşhane'yi dert edinen maalesef görülmemektedir" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;