İş kazaları

Bahçeli: Ermenek'teki şirket küstahlığı bıraksın

MHP lideri, Ermenek’teki maden faciasında işçilerin neden yemeklerini yeraltında yemeye zorlandıklarını sordu, faciayı 'doğal afet' olarak nitelendiren şirket yöneticileri için de "Küstahlığı bıraksınlar" dedi.

Konular: Türkiye, Kobani
Bahçeli düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. [Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları yorumladı. bahçeli, ermenek’teki maden faciasıyla ilgili madenin sahibi şirketi eleştirdi. işçilerin neden yemeklerini yeraltında yemeye zorlandıklarını soran mhp lideri, “işverenin maliyeti kısmak adına insan canını ne hakla tehlikeye attığı her yönüyle araştırılmalıdır. soma’dan sonra ermenek’te de yeni bir maden dramı yaşanması, geçmişteki acı ve ihmallerden ders alınmadığını göstermektedir. sırası ve yeri geldiğinde sorumsuzlukta, ihmalde, tedbirsizlikler halkasında kim ya da kimlerin dahli varsa elbette konuşulacak, haklarında gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu.

bahçeli maden şirketine “önemle bildirmek istiyorum ki, maden ocağında yaşanan su baskınını doğal afet gibi gösterip yakayı kurtarmaya çalışan şirket yöneticilerine tavsiyem, küstahlığı bırakıp birazcık insafları varsa nedamet göstermeleridir” çağrısı yaptı.

"peşmergenin geçişi türk milletini yaraladı"

peşmergelerin kobani’ye geçişine izin verilmesine tepki gösteren mhp lideri, “cumhuriyetimizin 91. yıldönümünde habur sınır kapısından vatan topraklarına girip; sınır il ve ilçelerimizden tezahüratlarla, alkışlarla, sevinç gösterileriyle geçerek ayn el-arap’a intikal eden peşmergeler türk milletini derinden yaralamıştır” dedi. devlet bahçeli çözüm sürecinde pkk’nın lideri öcalan’la yürütülen görüşmelere de eleştirilerini sürdürürken, “cumhurbaşkanı erdoğan’ın yabancı tavsiye, tazyik ve telkinlerle başlattığı, başbakan davutoğlu’nun ise canla, başla ve köle gibi sürdürdüğü terörle müzakereler türkiye’yi alacakaranlık bir kuşağa hapsetmiştir” yorumunu yaptı.

mgk toplantısına tepki

türkiye’in en uzun milli güvenlik kurulu (mgk) toplantısında ‘paralel yapı’ olarak nitelendirilen gülen cemaati’yle mücadelenin görüşülmesini de eleştirirken, “türkiye’nin güvenliğindeki açık ve tahribatlar bu kurul üyeleri tarafından ciddiye ve görüşmeye değer bulunmamıştır. güneydoğu’da asker ve polislerimize yönelik suikast eylemleri artarken, kck’nın şehir yapılanmasının diyarbakır’da görev yapan güvenlik görevlilerimizin oturdukları ev ve apartmanları yakın takibe almaları güvenlik sorunu olarak görülmemiştir” diye konuştu.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;