Suriye'de iç savaş

Bahçeli: Feci olaylara kapı aralayabilecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suudi Arabistan'ın İncirlik'e uçak göndermesiyle ilgili Dışişleri Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını yorumladı: Küresel projeleri takviye için herhangi bir askeri operasyon planlıyor ve bu maksatla Suudi Arabistan’la yan yana geliniyorsa netice çok kötü, tahminlerin ötesinde feci olaylara kapı aralayabilecektir

mhp genel başkanı devlet bahçeli, suudi arabistan'ın incirlik'e uçak göndermesiyle ilgili dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu'nın açıklamalarını yorumladı.

bahçeli, "dışişleri bakanı 'kara operasyonu lazım' sözleriyle akp'nin nasıl bir anlayışta olduğunu deşifre etmiştir. elbette hükümet ülke güvenliğini korumak, sınırlarımızın ötesinden kaynaklanan vahim tehlikelere karşı etkili ve caydırıcı önlemler almak mecburiyetindedir. ancak küresel projeleri temin ve takviye için herhangi bir askeri operasyon planlıyor ve bu maksatla suudi arabistan’la yan yana geliniyorsa netice çok kötü, tahminlerin ötesinde feci olaylara kapı aralayabilecektir. türkiye yabancı başkentlerde kurgulanan şiddet ve vahşet senaryolarına taşeronluk yapamayacak, aksi halde akıbet korkunç olabilecektir" dedi. 

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, işid'le mücadele için suriye'de kara operasyonunun gerekli olduğunu söylemiş, "terör örgütlerinin arkasına sığınacağımıza 65 ülke havadan, karadan deaş terör örgütünü temizlememiz lazım" çağrısı yapmıştı. çavuşoğlu bu amaçla suudi arabistan'ın incirlik'e uçak göndereceğini de belirtmişti. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;