Türkiye

Bahçeli: Küresel tehdit, kolektif terör

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında ABD’yi PKK ve PYD’ye arka çıkmak ve kullanmakla suçladı. Türkiye’nin 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana büyük bir risk ve tehdit dalgasıyla pençeleştiğini, küresel bir tehdit ve kolektif bir terör ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Bahçeli, “Ülkemiz çok hassas bir süreçtedir” dedi. MHP lideri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılış törenine katılacağını da açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

ankara’da bir basın toplantısı düzenleyen milliyetçi hareket partisi genel başkanı devlet bahçeli, “türklüğü namus bellediği topraklarından çıkarma bu olmuyorsa birbirine düşürme ve bölme planları güncellene güncellene bugünlere ulaşmıştır.” dedi. bu doğrultuda yapılan saldırıların yoğunlaşmaya başladığı tarih olarak ise 2015 yılı 7 haziran seçimleri sonrasında artan terör dalgasını işaret etti.

“bilhassa 20 temmuz 2015’den buyana kanımız dökülmektedir. bu hunharlık; sistemli, önü arkası çalışılmış, sonuçları ince hesaplarla tasarlanmış küresel bir saldırının sahaya indirilmiş acımasız komplosudur. çevremizde koyulaşan kuşatma sinsi, kurnaz, kanlı ve ahlaksızdır. saldırganlık yoğun, sürekli, sistematik ve acımasızdır. türkiye büyük bir risk ve tehdit dalgasıyla pençeleşmektedir.”

“abd kullanıyor”

bu kapsamda 24 ağustos sabahı başlayan “fırat kalkanı” operasyonunun son derece önemli olduğuna dikkat çeken mhp genel başkanı, pyd’nin sadece fırat’ın batısından değil tüm suriye’den temizlenmesini istedi.

“ancak cerablus’u işid’ten arındırırken, boşalan alanlara pyd’nin yerleşmesine, kobani-afrin arasının bu terör örgütüne açılmasına kesinlikle, hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. pyd-ypg fırat’ın batısına uzun süre önce geçmiştir. afrinle menbiç arasında bulunan el bap’ı ele geçirmek için teröristler hareket halindedir. pyd-pkk’yı zaman ve mekanın her bölümünden kazıyarak söküp atmak türkiye’nin haysiyet ve şeref meselesi olmalıdır. abd’nin pyd’ye sözcülük yapması, lehine davranması, aklayıp temize çıkarmak için çırpınması bir defa insafsızlık, saygısızlık ve art niyetliliktir. çünkü abd, pyd ve pkk’yı çok açık şekilde arkalamakta, kullanmaktadır.”

“türkiye diz çökmeye zorlanıyor”

“emperyalizm pyd_pkk üzerinden kürdistan’a yeşil ışık yakmıştır” diye konuşan devlet bahçeli, türkiye’nin huzur ve istikrarı tümden bozulmadan, devlet ve millet bekası yıkılmadan kürdistan’ın kurulma şansının minimum seviyede olduğunu söyledi. bahçeli’ye göre bunu sağlamak isteyen terör örgütleri son bir yıldır türkiye'yi diz çökmeye zorluyor. 

“buna göre 15 temmuz fetö saldırısını kolektif terör eylemi olarak değerlendirmek abartı görülmemelidir. şayet şeytani hedef gerçekleşmiş olsaydı, batı’da fetö; doğu ve güneydoğu’da pkk-pyd-işid türk vatanını kademe kademe işgal edecekler, ele geçireceklerdi.  fetö’nün; pkk’yla işbirliği, işid’le akrabalığı, terörle mücadeleyi kasten savsaklaması, asker kılığındaki hainlerin karada, havada teröristleri görmezden gelmesi aslında ihanetin nasıl derinlere tutunduğunu göstermektedir.”

2009 yılında fetö'nün bahçeli'ye mesajı

devlet bahçeli, basın toplantısında bir soru üzerine partisinde fetö yapılanmasının siyasi uzantıları olduğunun tespiti durumunda bu isimlerin mutlaka partisinden ihraç edileceğini söyledi. bahçeli, 2009 yılında fethullah gülen cemaatinden kendisine gelen bir mesajı ve verdiği yanıtı da anlattı.

“2009 yılında gazi üniversitesi rektörü şakir akça yıl sonunda ziyarete gelmek istedi. gelişi sırasında yanında tıp fakültesinden bir kişi ile geldi. bir davetiye takdim etmek istediklerini söylediler. kızının düğün davetiyesi olması nedeniyle tebrik ettim. daha sonra adının şerif ali tekalan olduğunu öğrendiğim değerli öğretim üyesi bazı konularda bizim ile düşüncelerini paylaştı. ‘biz sizi seviyoruz ama siz pek çok faaliyetimize katılmıyorsunuz.’ dedi. ben sonuna kadar dinledim. ‘bazı faaliyetleriniz olumlu karşılanmışsa da bazıları da bu olumlu olanları dahi silecek noktadadır. türkiye’nin milli manevi değerlerini tahrip eden yayınlarınıza şahit olmaktayız. toplumumuzun tüm değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıya kalmanız mukadderdir’ yanıtını verdim. bu olaydan sonra anadolu’da mhp genel başkanı dinsizdir, namaz kılmasını bilmez, sonuç değişmelidir sözleri söylenmeye başladı. bugün değişme dönüşüm diye söylenen laflar 2009 yılının ekim ayından bu yana söylenen laflardır.”

bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine cumhurbaşkanlığı külliyesi’nde düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılacağını söyledi. mhp lideri hem barolar birliği başkanı’na hem de chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’na da beştepe’deki bu toplantıya katılma çağrısı yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;