MHP

Bahçeli: PKK ile Kürtleri eşitlemek tuzaktır

"Kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin kopmaz birer mensubudur" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli "PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek, milleti inkâr eden, Türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. [Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli düzenlediği basın toplantısında, kürt kökenli vatandaşların, milletin kopmaz, yeri dolmaz ve ayrılmaz birer mensubu olduğunu söyledi. pkk ile kürt kökenli vatandaşları eşitlemenin, "türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzak" olduğunu ifade eden bahçeli, şöyle konuştu:

"kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin kopmaz birer mensubudur. pkk ile kürt kökenli kardeşlerimizi bir ve aynı görmek tam bir cinayettir. terör örgütünün gayesi, varmak istediği menfur aşama da esasen budur.

pkk ile kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek, milleti inkâr eden, türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzaktır. bu tuzağa hiçbir sağduyulu vatandaşımız itibar etmeyecek, hiçbir dava arkadaşımız düşmeyecektir."

'kardeşlik mesajlarımızla herkesi bir gördük'

devlet bahçeli, "ortak kültür ve tarih şemsiyesinin altında toplanan büyük bir aile olduğumuz gerçeğini asla unutmadan sadırdan sadıra, gönülden dile dökülen muhabbet ve kardeşlik mesajlarımızla herkesi bir gördük ve birlikte kabul ettik” dedi.

“eğreti kahramanlıklara, sahte çığırtkanlıklara, görevli provokatörlere yüzümüz tamamıyla dönüktür” diyen mhp lideri, “psikolojik hareketler, casusluk manevraları, algı operasyonları yalan ve aldatma düzenekleri bizim ne kardeşliğimizi bozabilecek ne de milli birliğin surlarından delik açabilecektir. bu konuda kararlıyız" diye konuştu.

'bizimle bağları yok'

devlet bahçeli, dağlıca ve iğdır’daki şehit haberleri sonrası tepki eylemlerinde hdp binalarına yönelik saldırılar ve hürriyet gazetesi'ne yönelik saldırıya da dolaylı yoldan değindi. bahçeli, “bozkurt işareti yapıp gazetelere saldıranların bizimle bağı kesinlikle yoktur” dedi.

yeni içişleri bakanı selami altınok’un görevine artık ısındığını belirten bahçeli, mobese kameralar kullanılarak bu saldırılarda ülkücü işareti yapanların kimler olduğunun acilen bulunması gerektiğini söyledi.

'herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz'

devlet bahçeli sokağa çıkma yasağının uygulandığı şırnak’ın cizre ilçesine dair bir soru üzerine şöyle yanıt verdi:

 “cizre iktidarın gafletiyle oluşmuş bir ayaklanmadır. mutlaka sonucu alınmalıdır, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. siyasi irade burada ne kadar taviz verse de, orada istikrar sağlanmalıdır. cizre yabancı bir yer değildir, şırnak’ımızın önemli bir ilçesidir. herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz.”

bahçeli, chp genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu’nun cizre’de görevli polislere soruşturma önergesi hakkındaki soru üzerine, “kendisi hdp ile paralel hareket eden bir milletvekilidir. hakkında soruşturma açılan her kimseye, milliyetçi hareket iktidarında madalya verilecektir” dedi.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;