2015 Genel Seçimi

Bahçeli: PYD’ye ağır silahlar verilmiş midir?

Bayburt mitinginde MİT TIR'larına ilişkin görüntüler üzerinden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Barzani’ye, PKK’ya, PYD’ye ağır silahlar verilmiş midir?" diye sordu.

Konular: MHP, Devlet Bahçeli
Bahçeli MHP'nin Bayburt mitinginde vatandaşlara karanfil attı. [Fotoğraf:AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli, bayburt mitinginde, mit tir'larına ilişkin görüntülerin yayımlanmasını değerlendirdi. bahçeli, cumhuriyet gazetesindeki görüntüler için "şimdi tüm gerçekler fotoğraflı bir şekilde ortaya çıkmıştır. mit tir’larının içinde bir şehri tümden havaya uçuracak silah ve mühimmat olduğu açıklığa kavuşmuştur" yorumunu yaptı.  mhp lderi "ak parti'nin silah kaçakçılarının, silah tüccarlarının, kan döken, can alan teröristlerin aparatı haline geldiğini" ileri sürerken,  "bu utanç verici durum türkiye’yi uluslararası toplumda suçlu ve mahcup durumuna düşürecektir. bayburt’tan soruyorum; erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkıyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir? barzani’ye, pkk’ya, pyd’ye ağır silahlar verilmiş midir? davutoğlu’nun yaptık dediği piyade silahları kimlerin elindedir, hangi hasımları öldürmektedir?" diye sordu. 

"erdoğan 'ihanet' dedi"

mit tir’ları ile ilgili olarak medyada çıkan haberlerine işaret eden bahçeli cumhurbaşkanı erdoğan'ın tir'ların durdurulmasını 'ihanet' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. mhp lideri "akp hükümetinin tüm mensupları ağız birliği ederek tir’larda ilaç olduğunu söylediler. milli güvenliği ve devlet sırrını bahane gösterdiler.türkmenlere yardım götürüldüğü yalanını söylediler. tir’larda silah olduğu iddialarını sürekli reddettiler. savcı ve askerler hakkında soruşturmalar açıldı. hatta yalnızca görevlerini yapan jandarma personeli cezaevine atıldı. savcıya hayatı zindan edildi. şimdi tüm gerçekler fotoğraflı bir şekilde ortaya çıkmıştır. mit tir’larının içinde bir şehri tümden havaya uçuracak silah ve mühimmat olduğu açıklığa kavuşmuştur" diye konuştu.

'türkiye'yi suçlu duruma düşecektir'

isim vermeden akp milletvekili adayı yasin aktay'ın "bu silahların özgür suriye ordusuna gönderildiğini itiraf ettiğini" savunan bahçeli, şunları söyledi

"erdoğan türkiye’yi böyle bir açmaz ve çukura nasıl sürüklemiştir? hükümet, komşu coğrafyalardaki kanlı boğuşmaya hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkıyatı yapmıştır? 2002’den önce piyade tüfeği yapamadığımız kuyruklu yalanını devamlı dillendiren davutoğlu kimlerin silahını, hangi mihraklar adına ve hangi terörist gruplara gönderilmesine suç ortaklığı yapmıştır? komşu coğrafyalardaki iç savaşa taraf olan, teröristleri, isyancıları ahlaksızca silahlandıran erdoğan ve davutoğlu vatana, millete ve devlete ihanet etmiş olmayacak mıdır? erdoğan 1,5 yıldır türk milletini kandırmıştır. davutoğlu 1,5 yıldır gerçekleri çarpıtmış, teröristleri silahlandırmıştır. akp’li bakanlar 1,5 yıldır bayburt’a yalan söylemiş ve çevremizde işlenen cinayetleri azmettirmişlerdir. demokratik ve medeni bir ülkede, mit tir'larıyla ilgili yaşanan benzeri bir felaket tablosundan sonra hiçbir hükümet ayakta kalamayacaktır."

 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;