Türkiye

Bahçeli: Savaş çağrısı değil nefsi müdafaa

MHP lideri Bahçeli, Suriye sınırında 'güvenlik kuşağı' kurulması çağrısı yaptı; "Bu bir savaş çağrısı değil, nefsi müdafaa ve milli güvenliğimizi sağlama alma, Türkiye'nin caydırıcılığını gösterme iradesidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. [Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "güney hudutlarımızın öbür yakasında sınır ve derinliği net olarak belirlenecek bir alan üzerinde güvenlik kuşağı gecikmeksizin tesis edilmelidir” diyerek suriye'de kurulması muhtemel güvenli bölgeye destek verdi. bunun vakit kaybedilmeden yapılması gerektiğini belirten bahçeli, “bu bir savaş çağrısı değil, nefsi müdafaa ve milli güvenliğimizi sağlama alma, türkiye'nin caydırıcılığını gösterme iradesidir" diye konuştu.

“dış politikanın enkaz yığınına döndüğünü” savunan bahçeli, “ak parti hükümetinin sonuçsuz güvenlik toplantılarıyla vakit geçirdiğini” söyledi.

‘işid ile pyd arasında fark yok’

“işid ile pyd arasında bize göre bir fark yoktur. ikisi de terör örgütü, ikisi de cinayet şebekesidir" diyen bahçeli, komşu coğrafyalarda etnik ve mezhep kutuplaşmasının  derinleştiğine dikkati çekti.

mhp lideri, "pyd-pkk terörünün etnik temizlik yapacak kadar gözünün döndüğünü” ve “türkmenlerin yuvalarından ve yurtlarından çıkarıldığını” söyledi.

‘sığınmacılar kapasiteyi zorluyor’

her geçen gün artan suriyeli sığınmacıların sayısının ülke kapasitesini zorladığına dikkat çeken devlet bahçeli, "türkiye her bakımdan kuşatma altındadır ve bugünkü yangının yegâne müsebbibi erdoğan'ın hayalperestliği, akp'nin çökmüş dış politikasıdır" diye konuştu.

"akp zihniyeti hâlâ suriyeli muhaliflere destek vermenin derdindedir” diyen mhp lideri, “oysa ki türkiye'nin bekası, suriye'nin toprak bütünlüğü tüm gruplar tarafından rencide edilmektedir" ifadesini kullandı.

‘aksi tavır vatana ihanet olur’

“türkiye'nin yanı başında terör devleti kurma çabalarını türkiye'ye meydan okumak” olarak değerlendiren bahçeli, "ister mevcut hükümet, isterse de kurulacak yeni hükümet olsun, türkiye'nin milli çıkar ve emniyetini tehdit eden gelişmelere sessiz ve seyirci kalamayacaktır. aksi bir tavır vatana ihanetle eşdeğer olacaktır" dedi.

‘türkiye tüm milli güç unsurlarıyla harekete geçmeli’

türkiye'nin güvenliğinin partiler üstü bir konu olduğunu belirten bahçeli, “etrafımızda yaşanacak bir oldubitti karşısında ülkemiz çok zarar görecektir” dedi. 

ekim 2014’te tbmm'de kabul edilen tezkerenin hükümetin elini kolaylaştırdığını söyleyen bahçeli, “bu itibarla türkiye tüm milli güç unsurlarıyla harekete geçmeli, hiçbir devletten izin beklememeli, uluslararası hukuktan doğan meşru haklarıyla vatanını ve milletini savunmalıdır” dedi. 

devlet bahçeli, “türk milleti işid'e, pyd'ye, pkk'ya veya benzer terör örgütlerine boyun eğecek kadar aciz ve korkak değildir. bu toprakları şehit kanıyla, nice fedakârlıklarla vatanlaştırdık. hiçbir kanlı ve kiralık terör örgütünün, hiçbir küresel zorbalığın insafına terk edemeyiz, bilinsin ki asla da etmeyeceğiz" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;