Türkiye

Bahçeli: Siyasi bir travma

TBMM'de yapılan Yüce Divan oylaması ile ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin verdiği firelerin Hükümet üzerinde siyasi travma yarattığını öne sürdü. Bahçeli "Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı, Yüce Divan oylaması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. [AA-Arsiv]

türkiye büyük millet meclisi genel kurulu'nda 4 eski bakanın yüce divan'a gönderilmemesi kararı alınan oylamayı değerlendiren milliyetçi hareket partisi genel başkanı devlet bahçeli, "gazi meclis hiç bu kadar yara almamış, hiç bu kadar ilkesizliğe ve itibarsızlığa mahkûm edilmemiştir." dedi. yazılı bir açıklama yapan mhp lideri, "esasen tbmm'de rüşvet ve yolsuzluk zanlıları aklanmamış; yasa, anayasa, milli ruh ve milli ahlak felç edilmiştir." ifadelerini kullandı:

"rüşvete onay verenler, onca rezilliğe geçer not vermişlerdir. türk milleti belgeli, delilli ve her yönüyle somt olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını ve tarafları yüce divan'a göndermeyip suça ortak olan akp'yi ibret, esef ve teessüfle izlenmiştir. artık 17-25 aralık mızrağı çuvala sığmamaktadır."

ak parti'deki fireler

bahçeli açıklamasında, oylamada bakanların yüce divan'a gitmesi yönünde oy kullanan ak parti'li vekiller olduğunu da hatırlattı. mhp genel başkanı, "akp'de derin, alttan alta kaynayan, örtülemez, geçiştirilemez, bastırılamaz çatlak ve çatışmaların varlığı gün yüzüne çıkmıştır." dedi:

"akp milletvekillerindeki fire 48'i bulmuş, böylece muhalefet bloğunun tezleri iktidar grubundan sağduyulu ve ahlak sahibi değerli isimler tarafından haklı bulunmuş ve teyit edilmiştir. nitekim davutoğlu başkanlığında kurulan 62. hükümet fiilen, fikren ve zihnen düşmüş, siyaseten enkaza dönüşmüştür. bu, çok önemsenmesi, üzerinde düşünülmesi gereken siyasi bir travmadır ki, bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. akp hükümeti'nin meşruiyeti artan ölçüde sorgulanacak ve hakkındaki soru işaretleri katlanarak devam edecektir."

partisini "yolsuzluğun, rüşvetin, zilletin, yozlaşma illetinin panzehiri, tam karşıt kutbu" olarak tanımlayan devlet bahçeli, bu doğrultuda 7 haziran 2015 seçimlerini "tarihi bir dönüm, hayati bir kavşak" olarak tanımladı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;