2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Bahçeli teşkilatı uyardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi öncesinde teşkilatlarını İhsanoğlu’nun aleyhindeki propagandalara karşı uyaran yazılı bir açıklama yayınladı.

Bahçeli 28 Kasım günü Tunceli'de olacak. [Fotoğraf: Zeki Öztürk AJT]

milliyetçi hareket partisi genel başkanı devlet bahçeli, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin parti teşkilatlarına yönelik bir genelge yayınladı.

bahçeli, çatı aday ekmeleddin ihsanoğlu’nu, “masumların nidası, mazlumların hamisi, sessiz milyonların tercümanı, kenara itilenlerin rüyası, horlananların davacısı, küçümsenenlerin alacaklısı, anadolu bozkırlarının çığlığı” olarak tanımladı. erdoğan’a milliyetçi, ülkücü cepheden bir oy dahi gitmesinin söz konusu olmadığını belirten devlet bahçeli, teşkilatlarını seçim döneminde “aleyhte icra edilen propagandalara aldırış etmemeye” çağırdı.

'şer koalisyonunun parlak adamı'

başbakan erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını da eleştiren mhp lideri, “erdoğan milletin değil, milliyetsizlerin, vatansızların, millete cephe alan geniş bir şer koalisyonunun parlak adamıdır” dedi.

yayınladığı genelgede 17 ve 25 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını da hatırlatan devlet bahçeli, başbakan’ın sicilinin kapkara olduğunu belirtti.

“bu sicil cumhurbaşkanı olmaya hukuken, ahlaken, vicdanen engeldir. tarafsız cumhurbaşkanı olmayacağını söyleyen, rehavete kapılmayacağını ileri süren başbakan’ın işlediği onlarca anayasa suçu elbette yakasından düşmeyecek, peşini bırakmayacaktır. başbakan’ın cumhurbaşkanı olduğu takdirde tarafsız kalmayacağına dönük ifadeleri de bizatihi anayasaya aykırıdır. bilinmelidir ki, hırsızlığa adı karışmış, soyguna azmetmiş, ihanete tam teşebbüs etmiş bir şahsın cumhurbaşkanı veya adayı olması türk milletine pahalıya mâl olacaktır.”

açıklamasında meclis’te görüşmeleri süren çözüm sürecine ilişkin yasa tasarısını eleştiren bahçeli, düzenlemeyi “türkiye’nin on yıllardır sürdürdüğü terörle mücadelesini hiçe sayan bir zillet ve rezalet” olarak tanımladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;