Türkiye

Bahçeli Tunceli'ye gidiyor

Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretine yönelik sözlerini "Burada söylediklerinizi orada söyleyemezsiniz" diye eleştirdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürpriz bir karar aldı, Tunceli'ye gidiyor. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, "Bugüne kadarki düşüncelerimi bir kez daha kararlılıkla paylaşmak istiyorum" dedi.

Bahçeli düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. [Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli sürpriz bir kararla tunceli'ye gidiyor. bahçeli bu kararı başbakan davutoğlu'nun kendisine yönelik "burada söylediklerini orada söyleyemez" sözlerine tepki olarak aldı. başbakan davutoğlu'nun partisinin tbmm'deki grup toplantısında yaptığı konuşmayı "edep ve haya sınırlarını zorlayan müflis bir siyasetin bozguncu bir yorumu" olarak tanımlayan mhp genel başkanı, yazılı bir açıklama yaparak tunceli'ye gitme kararını açıkladı. 

bahçeli perşembe günü elazığ'da konaklayacak, cuma günü de karayoluyla tunceli'ye geçecek. mhp liderinin ziyaret programı da yavaş yavaş netleşmeye başladı. ilk olarak valiliğe gidecek olan bahçeli daha sonra bir cemevini ziyaret edecek. sivil toplum örgütleri ve dernek ziyaretleri de planlanıyor, ancak bunların isimleri henüz belirlenmedi. 

'bugüne kadarki düşüncelerimi paylaşacağım'

bahçeli tunceli'ye gitme kararını ve davutoğlu'na cevabını şu açıklamayla duyurmuştu:

"başbakan davutoğlu'nun tunceli'ye gidip gitmeyeceğimiz konusundaki merakı da hastalıklı bir noktaya gelmiştir. bu aşamada bize düşen davutoğlu'nun merakını gidermek ve ateşi düşürmektir. milliyetçi hareket partisi genel başkanı olarak, 28 kasım 2014 günü tunceli'de bulunarak; tuncelili kardeşlerimi ve tunceli valiliği'ni ziyaret etme kararı almış bulunmaktayım. tunç yürekli kardeşlerimin yaşadığı tunceli'de, bugüne kadarki düşüncelerimi, fikirlerimi ve kanaatlerimi bir kez daha kararlılıkla paylaşmak istiyorum. başbakan davutoğlu bilmelidir ki, mhp, şehit kanıyla sulanmış vatan topraklarının her yerinde, her karışında, her yöresindedir. bunun için özel bir cesaret sahibi olmaya da gerek yoktur. tunceli’ye ecdat yadigarı kutlu kardeşlik mirasını daha da güçlendirmek için gideceğim. tunceli’de kucaklaşmak, özlem gidermek, fitne ve fesat tohumlarını çürütmek için olacağım. ve yüksek dağların üzerinde bir kartal yuvası gibi duran tunceli’de türkiye’nin bekası, türk milletinin birlikte yaşama iradesine destek vermek için bulunacak, ankara’daki sözlerimi tekrarlayacağım. "

bahçeli, partisinin türkiye'nin tamamında siyaset yapacak yeterliliğe, güce ve kucaklayıcı hasletlere sahip olduğunu belirtti. başbakan'ı yakın tarihi çarpıtmakla suçlayan mhp lideri, davutoğlu'nun mhp düşmanlığının tayyip erdoğan'ı aratmayacak düzeylere tırmandığını belirtti. 

grup toplantısı'nda polemik

salı günü meclis'te yapılan grup toplantısında mhp lideri bahçeli "dersim isyanının elebaşı terörist rıza’yı sözde seyit ünvanıyla anan başbakan; islam'a, kutsal emanetlere kara çalmıştır" demiş, ak parti lideri davutoğlu ise grup toplantısında;

"tunceli türkiye'nin bir ili mi? evet! gidin, cesaretiniz ve yüreğiniz varsa, bu sözleri tunceli'de söyleyin. orada katledilenlerin torunlarının yüzüne bakarak deyin ki 'dedeleriniz vatan hainiydi.' ben yarın da, 10 sene sonra da tunceli'de olacağım. hodri meydan, siz de gidin" demişti.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;