MHP

Bahçeli'den ABD'ye: Gayr-i meşrû çocuklarınız kaybetti

MHP lideri Bahçeli, darbe girişiminin arkasındaki isim olarak gösterilen Fethullah Gülen'i "CIA'in piyonu" olarak nitelendirdi. ABD'ye seslenen Bahçeli, "12 Eylül'de 'Bizim çocuklar kazandı' diyorlardı. Çok şükür 15 Temmuz'da onların gayr-i meşrû çocukları kaybetti" ifadelerini kullandı.

partisinin grup toplantısında konuşan mhp genel başkanı devlet bahçeli, abd'yi kast ederek, "12 eylül'de bizim çocuklar kazandı diyorlardı. çok şükür 15 temmuz'da onların gayrı meşru çocukları kaybetti, bu kez türk milleti kazandı, türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı" dedi.

bahçeli, "bu birlik ruhunun devamı mutlaka korunmalıdır" diyerek cumhurbaşkanı erdoğan'dan da 'birleştirici' olmasını istedi. bahçeli şöyle devam etti:

"eğer birlik olmazsak, eğer türk milleti şemsiyesi altında toplanmazsak, eğer siyasi ve ideolojik önyargıların geri plana itmez, dayanışma ruhunu ayakta tutmazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile bulamayız.  bir olalım, türkiye'nin milli dava ve istiklaline bağlı kalalım. cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeleyici ve toparlayıcı olsun öne birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin."

dört kritik mesaj

devlet bahçeli, bu mücadele sürecinde dört önemli noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi: suçlu ile suçsuz birbirine karıştırılmasın, askeri sistem sadakat öne alınarak takviye edilsin, birlik ruhunun devamı korunsun, adil yargılama süreci ciddiye alınsın.

'suçluyla suçsuz birbirine karıştırılmasın'

"askeri ve sivil bürokraside toplu görevden almalar yapılırken, kesinlikle sağlam delil ve belgelere dayanmak esas olmalıdır. paralel devlet yapılanmasının tüm unsurları tespit edilmeli, her yönüyle analiz edilerek araştırılmalı ve hepsi birden adaletin önüne çıkarılmalıdır. bu yapılırken masumların hakkını gasp etmek, suçsuz günahsız insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir. aldığımız yoğun şikayet ve eleştiriler, vatanını ve milletini canından aziz bilen kardeşlerimizin de fetö ile aynı kategoride ele alındığı yönündedir. bu itibarla, idari ve kanuni tasarruflar sırasıyla ve süratle alınırken, mazlumlara ilişilmemeli, onların hak ve insanlık onurları çiğnenmemelidir. hükümetten beklentim, fetö'nün kökünü kuruturken, suçluyla suçsuzu birbirine karıştırmamasıdır."

"tsk'da sadakat vurgusu"

bahçeli ikinci olarak türk silahlı kuvvetleri'nin hiyerarşik yapısı ve omurgasının 'çok hırpalandığına' vurgu yaptı:

"askeri sistemin yeni baştan ama mutlaka sadakatin öne alınarak takviyesi asıl ve zorunlu görülmelidir. liyakat ve ehliyet arayışı gereklidir ve diyeceğimiz bir şey yoktur. ancak sadakat öne çekilmeden, millet ve vatan sevgisi hak ettiği ödülü almadan türkiye'nin istikbalini kurtarması bize göre imkânsızdır. fetö'cü alçaklar dava arkadaşlarımıza olmadık oyunlar oynamışlar, görevlerinden almışlar, kul hakkı yemişlerdir."

darbe girişimine batı ülkelerinin kesin tepki koyamadığını söyleyen mhp lideri, darbe girişiminin arkasında cia'nin olduğu iddialarının yoğunlaştığını belirtti. isaf komutanı bir abd'li generalin 15 temmuz öncesinde iki defa gizlice türkiye'ye geldiği yönündeki iddialarını hatırlatan bahçeli, "bu iddialar doğruysa abd bunun altından kalkamayacaktır" diye konuştu.

"abd, 15 temmuz'un içindeyse ve incirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir. bu demektir ki abd ve küresel güç merkezleri türkiye'yi iç savaşa sürüklemeyi planlamaktadır. cia'nin bir piyonu olan gülen'in de abd tarafından ülkemize teslimi bu aşamada inandırıcı ve ihtimal dahilinde görülmemektedir."

"yeni bir sayfa açmaya hazırız"

bahçeli'nin vurgu yaptığı üçüncü başlık ise birlik ruhunun devamı mutlaka korunması gerektiği oldu. mhp lideri, pazartesi günü görüştüğü cumhurbaşkanı erdoğan'a da çağrı yaptı.

"bu birlik ruhunun devamı mutlaka korunmalıdır. eğer birlik olmazsak, eğer türk milleti şemsiyesi altında toplanmazsak, eğer siyasi ve ideolojik önyargıların geri plana itmez, dayanışma ruhunu ayakta tutmazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile bulamayız.  bir olalım, türkiye'nin milli dava ve istiklaline bağlı kalalım. cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeleyici ve toparlayıcı olsun öne birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin."

türkiye'de gerilim ve çatışmaların sürmesi halinde, demokratik rejimin ve hukuk devletinin geleceğinin kararacağını söylemenin kehanet olmayacağını belirten mhp genel başkan'ı, "mhp türkiye'nin ve türk milletinin beklentileri doğrultusunda yeni bir sayfa açmaya hazırdır" diye konuştu.

'adil yargılama' vurgusu

mhp lideri adil yargılama sürecine de dikkat çekti.

"mhp hukukun üstünlüğüne inanan, demokrasi ve insan hakları gibi vazgeçilmez ilkeleri savunan bir siyaset çizgisinin takipçisidirler. hukukun üstünlüğüne hürmet başta siyasi sorumluluk taşıyan hükümet olmak üzere, herkesin en temel görevi olmalıdır. her şey hukukun belirlediği çerçevede yürütülmeli, herkes hukuk içinde hareket etmelidir."

"haçlı işbirlikçileri"

konuşmasında darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan devlet bahçeli, "erzurumlu bir vaiz türkiye düşmanlığı konusunda eğitilmiş, şakirtleri makbule yiyerek, ışık evleri ismiyle açılan karanlık meskenlerde örgütlenerek melanet gergefinde vatana ihaneti dokumuşlardır" diye konuştu.

15 temmuz gecesi uçaklardan bomba atanları haçlı işbirlikçileri olarak tanımlayan mhp genel başkan'ı, "fetö terör örgütü düşmanın ta kendisidir. fetö terör örgütü din ve iman muhalifidir. fetö terör örgütü müslüman türk milletinin ilelebet lanet ve bedduayla anacağı ihanet oluşumudur" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;