Başkanlık sistemi

Bahçeli'den 'başkanlık' tepkisi

MHP lideri Bahçeli başkanlık sistemiyle ilgili partisinin tavrına yönelik eleştirilere yanıt verdi; "Malûm ve meşûm bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum" dedi.

mhp genel başkanı devlet bahçeli başkanlık sistemiyle ilgili partisinin tavrına yönelik eleştirilere twitter'dan yanıt verdi. bahçeli, "malûm ve meşûm bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. görüyorum ki, her kafadan ayrı ve âfâki sesler çıkıyor. ‘üslûbuyla beyan aynıyla insandır’ sözünün hakkını veren ya da ihlâl eden pek çok şahsiyeti ibretle, ilgiyle izliyor, gözlemliyorum" dedi. mhp liderinin açıklamaları şöyle:

"bir düşünceye, bir fikre, bir ülküye mutlak yöneliş, ancak ruhuyla bağlanmasını, özüyle kavramasını bilen vasıflı insanların harcıdır. yaygın ve yerleşmiş bir aşağılık duygusuna kapılanların yegâne işi çarpıtmak, meslekleri saptırmak, mektepleri sahtekârlıktır. dillerine ve vicdanlarına kilit vurulanların hakikatli bir haysiyet çizgisini savunmaları bir yana bunu idrak ve ifadeleri bile zordur.

malûm ve meşûm bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. görüyorum ki, her kafadan ayrı ve âfâki sesler çıkıyor. ‘üslûbuyla beyan aynıyla insandır’ sözünün hakkını veren ya da ihlâl eden pek çok şahsiyeti ibretle, ilgiyle izliyor, gözlemliyorum.

türkiye akıntıda sürükleniyor, selin önünü alalım, gerekirse baraj yapalım diyorum; evet mi hayır mı diyeceğimizi soruyorlar. devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize doğru gidiyor uyarısında bulunuyorum; duymayıp tbmm’nde ne yapacağımızı soruşturuyorlar. filli dayatma var, bu imhânın finali olabilir kaygısı taşıyorum; referanduma evet mi hayır mı diyeceğimizi sorguluyorlar. ülkenin nefes darlığı çektiğini, türk devletinin hukukla yollarını çatallaştırdığını seslendiriyorum, ne gezer, sanki duvara konuşuyorum. geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım; gerekirse millete gidelim diyorum, burun kıvırıyorlar, sırt dönüyorlar.

"kara tahta başına geçip tek tek izah edeceğim"

eline kalem alan sanırsınız alleme. ekrana çıkan sanırsınız ârif ve âlim! bilen de konuşuyor, bilmeyen de. ama artık deniz bitti.

bahçeli diyorlar, yeni ne oldu da farklı bir pozisyon aldı? hece hece anlatacaktım, vazgeçtim; kara tahta başına geçip tek tek izah edeceğim. ağır kazan geç kaynarmış, bizim ne dediğimizi anlamamakta diretenlerin kafalarında bir sorun yoksa niyetlerinde bir bulanıklık var demektir.

tam bir ittifak, tam bir ittihat, tam bir tesânüt ve tâzimle meselelerimizin kilidini açalım, türkiye’nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım. devletimizin ve milletimizin ebedi muhafızları olan dökülmüş şehit kanları, yapılmış fedakârlıklar boşa gitmesin, heba olmasın. yiğit düştüğü yerden kalkar. kahraman kaldığı noktadan yeniden başlar. türkiye’nin varlığı için kalkalım ve başlayalım. bize de bu yakışır."

mhp genel başkanı bahçeli, başkanlık sistemi konusunda partisinin tavrıyla ilgili "son kararı halk versin" demişti. bahçeli, düzenlemenin referanduma gitmesi için meclis’te ak parti’ye destek olabileceklerinin altını çizmişti.

ak parti genel başkan yardımcısı hayati yazıcı, partisinin başkanlık sistemiyle ilgili teklifinin ocak ayında meclis’e gelebileceğini, teklif geçerse nisan ayında da referanduma gidilebileceğini söylemişti.

kaynak: twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;