Bilim-Teknoloji

Bakanlıkların sosyal medya karnesi

Dijital iletişim ajansı Papillon, Bakanlıkların sosyal medya karnesini çıkardı. Ajansın yaptığı araştırmaya göre Facebook, Twitter ve Instagram'ı en iyi kullanan bakanlık Sağlık Bakanlığı oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Araştırmaya göre sosyal medyayı en etkili kullanan bakanlık Sağlık Bakanlığı oldu.

dijital iletişim ajansı papillon tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre sosyal medyayı en aktif kullanan bakanlıklar arasında ilk sırayı sağlık bakanlığı aldı. takipçi sayıları, kullanıcılarla etkileşim, resmî web sitelerinden sosyal medya hesaplarına yönlendirme gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu araştırmada bakanlıkların facebook, twitter, instagram ve youtube'daki resmi hesapları incelendi. 

araştırmaya göre facebook'u en iyi kullanan bakanlık sağlık bakanlığı. onu bu platformda gençlik ve spor bakanlığı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığı izliyor.

twitter'da en çok takipçi sayısına dışişleri bakanlığı sahip olmasına rağmen bu platformu en etkili kullanan bakanlık araştırmaya göre sağlık bakanlığı. ikinci sırada dışişleri bakanlığı, üçüncü sıradaysa gençlik ve spor bakanlığı yer alıyor.

instagram'ı en iyi kullanan üç bakanlık ise sırasıyla şöyle: sağlık bakanlığı, geçnlik ve spor bakanlığı, milli eğitim bakanlığı 

araştırmaya göre youtube'u en iyi kullanan bakanlıklar arasında ilk sırayı gençlik ve spor bakanlığı alıyor. onu, dışişleri bakanlığı ve sağlık bakanlığı izliyor. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;