Spor

Bakanlıktan ödüllere indirim

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda dereceye girenlere verilen ödül miktarlarını yarıya indiren yönetmelik yürürlüğe girdi.

Konular: Spor
Londra'da olimpiyat şampiyonu olan tekvandocu Servet Tazegül, unvanını 2016 Rio'da korursa devletten alacağı ödül daha az olacak. [AA]
eski yönetmelikte ferdi müsabakalarda birincilere verilen ödül en fazla 2 bin cumhuriyet altınıydı, bu miktar bin altına düşürüldü. 
 
ikinci ve üçüncülerde verilen ödül miktarlarındaki indirim ise yüzde 50'nin üzerinde. ikinci sporcuya verilen bin 500 cumhuriyet altını 600'e, üçüncüye verilen bin cumhuriyet altını da 300'e indirildi. 
 
takım sporlarında ise ödüller sırasıyla bin adet cumhuriyet altınından 500'e, 750 altından 350'ye ve 500 altından 150'ye düşürüldü. 
 
olimpik ve paralimpik spor dallarının dünya ve avrupa şampiyonaları'nda ve paralimpik olimpiyatları'nda ümitler, gençler ve yıldızlar kategorisinde dereceye giren sporcuların ödüllerde de değişikliğe gidildi.
 
ümit ve genç kategorisindeki sporcular önceden büyüklerin aldığı ödülün en fazla yüzde 10'u kadar ödül alabiliyorken, bu oran yüzde 20'ye yükseltildi. yıldızlarda ise yüzde 5 olan oran yüzde 10'a çıkarıldı. 
 
futbolda da indirim
 
dünya kupası'nda takımın birinci olması halinde futbolculara verilen 500 cumhuriyet altını 250'ye, ikinciye verilen 375 cumhuriyet altını 190'a ve üçüncüye verilen 250 cumhuriyet altını da 125'e düşürüldü.
 
avrupa şampiyonası'nda da takımın derecesine göre verilen ödüller 250 cumhuriyet altınından 125'e, 200 altından 100'e ve 125 altından 65'e indirildi. 
 
uefa şampiyonlar ligi ve avrupa ligi'nde de tüm ödüller yarıya indirildi. şampiyonlar ligi'nde final oynayan takım 2 bin 500, final oynayan bin 875 ve yarı finalist bin 250 cumhuriyet altını kazanacak.  
 
dopingli sporcuların durumu
 
eski yönetmeliğin "ödülün durdurulması ve geri alınması" başlığı altındaki maddede de değişikliğe gidildi. "dopingli olduğu sonradan anlaşılan sporculara ve diğer ilgililelere verilen ödüller geri tahsil edilir" maddesindeki "tahsil edilir" ifadesi, "geri alınır" şeklinde değiştirildi.
 
"dopingli olduğu anlaşılan sporcuya, başka müsabakalardan elde ettiği ancak taksitlendirme veya başka sebeplerle henüz ödenmemiş ödülleri verilmez" fıkrası da eklendi.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;