2020 Avrupa Futbol Şampiyonası

Bakü'de bir başka heyecan

Azerbaycan, tarihinde ilk kez üst düzey bir uluslararası spor turnuvasına ev sahipliği yapacak. Kafkasya ülkesi şimdiden 2020'yi bekliyor.

Konular: Spor, Futbol, Azerbaycan
Türkiye Euro 2020 adaylığından turnuvanın tamamını istediği için çekilmişti. [Reuters]

2020 avrupa futbol şampiyonası 13 farklı şehirde gerçekleştirilecek. bu şehirlerden biri de bakü.

azerbaycan'ın başkenti, üç grup bir de çeyrek final maçına ev sahipliği yapacak.

doğu avrupa ile batı asya arasında yer alan kafkasya ülkesi, milli maçlarını 31 bin 200 kişilik tevfik bahramov stadı'nda oynuyor. fakat euro 2020'deki dört maç da bakü olimpiyat stadı'nda yapılacak.

yapımına haziran 2011'de başlanan stadın eylül 2015'te bitmesi bekleniyor. stadın yapımı azerbaycan'a yaklaşık 710.6 milyon euro'ya mal oldu. bu maliyeti ulusal petrol şirketi karşılayacak.

69 bin 870 kişilik stat kafkas bölgesinin en büyük stadı konumunda olacak.

ülkenin futbol federasyonu başkanı  rovnag abdullayev "ülkemizdeki futbol taraftarlarını tebrik etmek istiyorum. bakü, 13 şehir arasına girdi. bu bizim için önemli bir başarı. inanıyorum ki bu durum sporumuzun gelişmesinde büyük katkı sağlayacak" dedi.

daha önce avrupa futbol şampiyonası ve dünya kupası'na hiç katılamayan azerbaycan, fifa sıralamasında 95'nci sırada yer alıyor. 

azerbaycanlı futbol adamları da alınan bu ev sahipliğinin ülke sporu adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

uluslararası arenada azerbaycan milli takımı'nın ilk golünü atan isim olan nazım suleymanov, "ülkemiz adına çok gururlu ve mutluyum" diye konuştu.

24 takımla oynanacak 2020 avrupa futbol şampiyonası 13 şehirde düzenlenecek.

diğer 12 şehir ise  londra, münih, saint petersburg, roma, kopenhag, amsterdam, dublin, bilbao, budapeşte, brüksel, bükreş ve glasgow.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;