Diğer Sporlar

Bakü'de maskotlar Ceylan ile Nar

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın resmi maskotları, Ceylan ve Nar oldu. Ceylan ve Nar'ın, Azerbaycan'ın doğasından ve mirasından ilham alınarak belirlendiği, ülkenin gururlu tarihi ve umut dolu geleceğini yansıttığı söylendi.

Konular: Spor
Oyunlar 12 Haziran 2015'te başlayacak. [Fotoğraf: Baku2015.com]

ceylan ve nar ikilisinin bakü 2015'in tanıtımında markalaşmanın yüzü olacağı ve tüm dünyada ilk avrupa oyunları'nı temsil edeceği kaydedildi.

ceylan kelimesinin azerbaycan türkçesinde ülkedeki doğal güzelliklerin, lütuf ve saflığın sembolü anlamına geldiği ve azerbaycan'ın koruma altında olan nadir hayvan türlerinden biri olduğu ifade edildi.

nar ise ise güneşi seven ve neşeli anlamına gelen ve bakü'ye yakın göyçay şehrinde yetiştirilen bir meyve türü, azerbaycan folklorunda ise birliği sembolize ediyor.

ceylan'ın oyunlar ve azerbaycan'ın zengin mirası için çok şık kültürel bir elçi olacağı, nar'ın ise oyunların enerjisini, coşkusunu ve neşesini yansıtacağı, müsabakalara katılıp, spor dallarını anlatacağı bildirildi.

henüz çizimi hazır olan maskotların, ilerleyen günlerde animasyona ve üç boyutlu hale dönüştürüleceği, avrupa oyunları'nın tanıtımında başrol oynayacağı kaydedildi.

ilki bakü'de gerçekleştirilecek avrupa oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.

avrupa olimpiyat komitesi tarafından dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 rio olimpiyat oyunları öncesinde kendilerini sınama şansı bulacak.

toplam 18 tesisin evsahipliğinde düzenlenecek oyunların açılış töreni, inşaatı devam eden 65 bin kişi kapasiteli bakü olimpiyat stadı'nda gerçekleştirilecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;