Bakü Avrupa Oyunları

'Bakü'den sonra Türkiye müthiş olur'

Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi (IOC) Patrick Hickey, 2. Avrupa Oyunları'nın Türkiye'de düzenlenmesinin müthiş olacağını söyledi.

Konular: Spor
Patrick Rickey, 2. Avrupa Oyunları için yedi aday ülke olduğunu söyledi. [Fotoğraf: AFP]

doğan haber ajansı'na konuşan patrick hickey, bakü'de düzenlenen 1. avrupa oyunları'nı ve 2019 yılında yapılacak 2. avrupa oyunları hakkındaki görüşlerini açıkladı. hickey, özellikle 2019 yılında hollanda'da yapılması planlanan, ama politik ve finansal nedenlerden dolayı bu ülkenin yapmaktan vazgeçtiği 2. avrupa oyunları'nın geleceği hakkında da konuştu.

eoc başkanı patrick hickey, bakü'nün çok önemli bir organizasyonu başarı ile gerçekleştirdiğini belirtirken, organizasyon için 'süper' yorumunu yaptı. hickey, "oyunlarda her şey mükemmel ilerliyor. hiçbir sorun ile karşılaşmadık. çalışmalarda herkes birbirine müthiş yardımcı oluyor. geldiğimden beri birçok ülkenin temsilcisi ve sporcuları ile konuşma şansım oldu. onlar da benim gibi her şeyin mükemmel yürüdüğünü ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. bakü şehri de oyunlara çok iyi hazırlanmış. tesisler ve sporculara sunulan imkanlar çok iyi" ifadelerini kullandı.

'bakü'yü sadece tebrik edebilirim'

bakü'de düzenlenen 1. avrupa oyunları için şehre çok büyük yatırımlar yapıldığını da belirten eoc başkanı hickey, özellikle kısa zamanda yapılan birçok spor tesisinden etkilendiğini ve çok beğendiğini söyledi. patrick hickey, "yapılan tesisler bence en iyisi. azerbaycan en iyi ve teknolojik tesisleri en kısa zamanda bitirdi. bence gelecek yıllarda bu tesislerden çok daha gurur duyacaklar. birçok olimpik şehir 7 yıl sürede anca yapılırken, bakü 2 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar tesisi yapmayı başardı. onları sadece tebrik edebilirim" şeklinde konuştu.

'hollanda'nın vazgeçme nedeni politik'

eoc başkanı patrick hickey, 2019 yılında hollanda'da yapılması planlanan ama politik ve finansal nedenlerden dolayı bu ülkenin yapmaktan vazgeçtiği 2. avrupa oyunları'nın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. hollanda bu işten vazgeçse bile şimdiden birçok aday şehrin olduğunu belirten hickey, 1. avrupa oyunları'nın bitiminden sonra bu aday şehirlerin sayısının artacağını da belirtti. şu an için aday şehirlerin isimlerini açıklamayan patrick hickey, yakın zamanda 2019 avrupa oyunları'nın yapılacağı ülke ve şehir ismini açıklayacaklarını belitti. eoc başkanı patrick hickey şöyle konuştu:

"öncelikle şunu belirtmek isterim ki, hollanda'nın kararından vazgeçme nedeni tamamıyla politik nedenlerdendir. başlangıçta aday şehirlerimiz 6 taneydi. bunlardan biri hollanda idi ve biz onları seçtik. ama hala 5 aday ülkemiz daha var. şu an bu ülkelerin isimlerini size açıklayamam. ama oyunlar çok başarılı olduğu için 2 ülke daha bu oyunları düzenlemek için aday oldu. yani şu an için 7 aday ülkemiz var. 2019 avrupa oyunları'nın da şimdiden müthiş olacağını tahmin ediyorum. 2023 için bile şimdiden aday olan ülkeler var."

'türkiye'nin müthiş bir potansiyeli var'

'istanbul da 2. avrupa oyunları için adaylığı olan 7 şehirden biri mi?' sorusuna patrick hickey, "türkiye'nin aday olup olmadığını açıklayamam, ama şunu söylemek isterim ki, türkiye'nin herhangi bir şehrinde bu oyunları düzenlemek müthiş olur. türkiye'nin müthiş bir potansiyeli var. sadece istanbul değil, izmir, antalya veya başka şehirler de bu avrupa oyunları'nı düzenleyebilir. kısacası yakın zamanda bunu kararlaştıracağız" yanıtını verdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;