Kürt sorunu

Baluken: HDP'nin oyu yüzde 10.5

HDP’li İdris Baluken, yapılan son ankette partisinin oy oranının yüzde 10.5 göründüğünü söyledi. Diğer siyasi partilere de seslenen Baluken, “İstenirse baraj sorunu tek bir Anayasa değişikliği maddesi ile çözülür” dedi.

idris Baluken main
Baluken, Öcalan'ın tecrit altında olduğunu öne sürdü. [Fotoğraf: Arsiv- Al Jazeera]

haziran ayında yapılacak genel seçimlere siyasi parti olarak girme kararı alan halkların demokrasi partisi de diğer partiler gibi oy oranının ölçüldüğü anketler yaptırıyor. son anketin sonuçlarını paylaşan isim hdp’nin imralı heyeti üyelerinden ve grup başkanvekili idris baluken oldu. baluken partisinin oy oranının yüzde 10.5 olarak hesaplandığını söyledi. idris baluken mesajında şu cümleyi vurguladı:

“çok merak edenlere söyleyelim: kobani ve syriza zaferlerinden önce yapılmış güvenilir anketlerde hdp yüzde 10.5’i geçmiştir. gerisini siz düşünün.”

akp’nin de, chp’nin de seçim stratejilerini hdp ile mücadele üzerine kurduğunu söyleyen idris baluken, hdp’yi baraj sorunu üzerinden tartıştırmanın maksatlı olduğunu, tartışılması gereken esas konunun seçim barajı olduğunu belirtti.

“bir günde çözülür”

“hdp barajı aşamazsa” diye başlayan tüm değerlendirmelerin, barajı kanıksama anlamına geldiğini de vurgulayan baluken, istenirse baraj sorununun bir günde çözülebileceğini belirtti:

“seçim barajı ayıbı hâlâ bir günde, tek bir anayasa değişikliği maddesi ile değiştirilebilir. hdp’ye akıl vermek isteyenlere duyurulur…”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;