Balyoz davası

Balyoz'da yeniden yargılamaya ret

Balyoz Planı Davası'nda yeniden yargılama taleplerinin reddine yapılan itiraz, mahkeme kararının usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Konular: Türkiye
AYM'nin kararı ile Balyoz'da tutuklu kalmadı, yeniden yargılama da 3 Kasım'da başladı. [Fotoğraf: AFP]

davada hüküm giyen eski 1. ordu komutanı emekli orgeneral çetin doğan ve mhp istanbul milletvekili engin alan'ın da aralarında bulunduğu 91 sanığın avukatları, istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'nin, 'yeniden yargılama' taleplerini değerlendirmek için oluşturulan yeni heyetinin verdiği yeniden yargılama taleplerinin reddi kararına itiraz etti. itiraz dilekçeleri 11. ağır ceza mahkemesi'ne sevkedildi. 

yapılan itiraz ise "itirazların yargılamanın yenilenmesini gerektirir nitelik taşımadığı, istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'nin verdiği kararın usul ve yasaya uygun olduğu" gerekçesiyle reddedildi.

istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'nin kararında, hükümlü avukatlarının istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'nin 3 şubat 2014 tarihli kararına yönelik itirazlarının, cmk’nın 311. maddesi kapsamında, yargılamanın yenilenmesini gerektirir nitelik taşımadığı belirtilerek, mahkemenin verdiği kararın usul ve yasaya uygun olması nedeniyle itirazların reddedildiği belirtildi.

balyoz davası kararının temyiz incelemesini yapan yargıtay 9. ceza dairesi, emekli orgeneraller çetin doğan, halil ibrahim fırtına, ergin saygun, bilgin balanlı, şükrü sarıışık ve emekli oramiral özden örnek ile emekli korgeneral mhp milletvekili engin alan'ın da aralarında bulunduğu 237 sanığın mahkûmiyet kararını onarken, 88 sanıkla ilgili hükümleri bozmuştu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;