İsrail - Filistin sorunu

Ban Filistin’den dolayı utanıyor

BM Genel Sekreteri Ban, İsrail - Filistin sorunu hakkında konuştu: Ben dâhil, dünya liderlerinin, bu sorunun çözümünde ilerleme sağlayamamış olmasından dolayı zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum, utanıyorum.

[Fotoğraf:Reuters]

görev süresi 31 aralık 2016’da bitecek olan birleşmiş milletler (bm) genel sekreteri ban ki-mun, halka açık son konuşmasını londra’da, bm genel kurulu’nun 1946’da ilk toplantısını gerçekleştirdiği central hall westminister’da yaptı. ban, filistin'de çözüm konusunda ilerleme kaydedilmemesinden ötürü utandığını söyledi.

toplantıda kendisine sosyal medya üzerinden yöneltilen soruları da yanıtlayan ban, filistin ile ilgili soruya "dünya liderlerinin, ben dahil, bu sorunun çözümünde ilerleme sağlayamamış olmasından dolayı zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum, utanıyorum” cevabını verdi. ban, bölgedeki çatışmanın sona ermesinin israil ile filistin yöneticilerinin tutumlarına bağlı olduğunu da belirtti.

genel sekreter, bm güvenlik konseyi’nin yapısıyla ilgili bir soru üzerine, 5’i sürekli 15 üyeli kurulun dünyadaki diğer önemli ülkeleri de temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine inandığını söyledi. ancak bu değişikliğin nasıl yapılacağına bm üyesi ülkelerin karar verebileceğini belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;