İsrail - Filistin sorunu

Ban: Gazze'ye abluka kalksın

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail'den Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ile BM Genel Sekreteri Ban New York'ta bir araya geldi. [Fotoğraf: AP]

bm genel sekreteri ban ki-moon, israil başbakanı binyamin netanyahu ile görüştü. görüşmeye ilişkin bm genel sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, taraflar gazze'deki son durumu değerlendirdi.

genel sekreter ban, bölgede statükoya dönüşün bir seçenek olmadığını belirterek, sorunun temellerinin çözülmesi için gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması ve israil'in "meşru güvenlik kaygılarının" karşılanmasını istedi.

gazze'ye inşaat malzemesi sokulması için israil, filistin ve bm arasında varılan anlaşmanın bir an önce uygulamaya konulmasını ümit ettiğini kaydeden ban, israil'in yeni yerleşim birimi kurma eylemlerinin devam etmesinden duyduğu derin kaygıyı da netanyahu'ya aktardı.

genel sekreter ban, israil-filistin sorununun çözümü için politik çabalara da zaman kaybedilmeden tekrar başlanması gerektiğini ifade etti.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;