Dünya

Bangladeş'te bina çöktü

Başkent Dakka yakınlarında sekiz katlı binanın yerle bir olmasıyla en az 82 kişi yaşamını yitirdi, 700'ün üzerinde de yaralı var.

Haberin Öne Çıkanları

Yetkililer endişeli

Yaralılar hastanede

2005'te de yaşandı

Yıkılan sekiz katlı binanın yalnızca zemin katının sağlam kaldı. [AFP]

bangladeş'in başkenti dakka'da sekiz katlı bir bina çöktü. olayda en az 82 kişi hayatını kaybetti. 

fransız haber ajansı afp'ye konuşan enam hastanesi üst düzey acil servis doktoru hiralal roy, "hayatını kaybedenlerin sayısı 82'yi buldu, hastaneye de şu ana kadar 700'ün üzerinde yaralı getirildi" dedi.

resmi yetkililer, çok sayıda insanın enkaz altında kalmış olabileceğini ifade ediyor. yerel polis şefi m. asaduzzaman, "yaklaşık 100 kişinin çöken binada sıkışıp kaldığını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

kargaşa ve kaos

olay, yerel saatle sabah 9:00'da başkent merkezinin 30 kilometre dışındaki savar semtinde bulunan rana plaza binasında meydana geldi. plazanın yıkılmasıyla sekiz katlı binanın yalnızca zemin katının sağlam kaldığı görüldü.

başkent dakka'dan bildiren al jazeera muhabiri, enkaz çevresini 'kargaşa ve kaos ortamı' sözleriyle niteledi. güvenlik sebebiyle ismi açıklanmayan muhabir, "yüzlerce insan hala enkaz altında" ifadesini kullandı. 

sekiz yıl önce fabrika yıkılmıştı

geçen yıl kasım ayında da bir teksitil atölyesinde çıkan yangında 111 kişi hayatını kaybetmişti.  2005 yılındaysa kazanın gerçekleştiği bölgede bir tekstil fabrikasının çökmesi 70 cana mal olmuştu. 

dünyanın en büyük ikinci en büyük tekstil sanayisine sahip bangladeş'teki ucuz işgücü, çeşitli batı markaları için ucuz üretim yapıyor. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;