Türkiye

Bank Asya zarar etti

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre, banka 2014'te 876 milyon 872 bin lira zarar etti. Bank Asya 2013'te 180,6 milyon lira kar elde etmişti.

Konular: Ekonomi
2013'te kar eden Bank Asya zarar açıkladı. [Fotoğraf: CHA]

bank asya 2014'te 876,9 milyon lira zarar etti.

bank asya'nın 2014'te konsolide olmayan net zararı 876 milyon 872 bin lira oldu.

bank asya'nın kamuyu aydınlatma platformu'nda yer alan konsolide olmayan mali tablolarına göre, banka 2014'te 876 milyon 872 bin lira zarar etti. bank asya 2013 yılında 180,6 milyon lira kar elde etmişti.

bankanın aktif büyüklüğü ise 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 51,3 gerileyerek 13 milyar 524 milyon liraya düştü. bankanın 2013'te aktif büyüklüğü 27 milyar 785 milyon lira düzeyindeydi.

yönetim tmsf'de

bank asya'nın yönetimi 4 şubat'ta tmsf'ye geçti. kasım ayında banka 281 şubesinden 80'ini diğer şubeleriyle birleştirerek kapattığını açıklamıştı. personel sayısı ise 2013 sonuna göre bin 708 kişi azalmıştı. bank asya’nın adı sık sık 'battı batıyor' söylentileriyle anılmıştı. 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan da eylül ayında isim vermeden bank asya için "bir bankanın batırılması için çalışılmıyor, o banka batmış zaten. taşıma su ile ayakta kalmaya çalışıyor" demişti.

önce katarlı bir grupla satın alma görüşmesi yapan, daha sonra ise ziraat bankası'nın talip olduğu açıklanan banka her iki satışı da gerçekleştirememişti.
bankanın borsada işlem gören hisseleri ise sert hareketler nedeniyle birkaç kez işleme kapatılmıştı. 18 eylül’de yabancı yatırımcının bankanın hisselerini sattığı, hisselerin bank asya iştiraki olan asya yatırım tarafından satın alındığı açıklanmıştı.

bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu (bddk), bank asya'nın bankacılık kanunu'nun 'kısıtlayıcı önlemler' içeren 70. maddesi kapsamına alınmasına karar vermişti.

bankacılık kanunu'nun 'kısıtlayıcı önlemler' başlığını taşıyan 70. maddesine göre, bddk bank asya'dan yönetimi ve hissedar yapısını değiştirmesini isteyebileceğini açıklamıştı. 

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;