Basketbol

Banvit, Efes'i de yendi

Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit, sahasında Anadolu Efes'i 76-74 yendi. Bandırma ekibi evinde yenilmezliğini sürdürdü.

Konular: Spor, Anadolu Efes
Efes, Euroleague'de son 16'da oynamayı garantiledi. [AA]

banvit'te mejia 27 sayıyla maçın yıldızıydı. veremenko ve şafak da 10'ar sayıyla oynadı. efes'te ise takımın en iyisi perperoglou 21 sayı kaydetti. çift haneli sayılara ulaşan diğer isim 10 sayıyla sariç oldu.

anadolu efes bu sezon üçüncü kez yenildi. banvit ise altıncı galibiyetini aldı. banvit üç yenilgiyi de deplasmanda aldı.

anadolu efes, maça perperoglou ve saric'in basketleriyle başladı. banvit, rakibine davis ve mejia ile karşılık vererek, 4. dakikayı 7-4 önde geçti. lasme ve perperoglou ile pota altını iyi kullanan anadolu efes, 5. dakikada skoru 8-7'ye getirdi. daha sonraki dakikalarda perperoglou ve saric ikilisiyle etkili olan anadolu efes, periyodu 18-16 önde tamamladı.

ikinci periyot, karşılıklı basketlerle başladı. anadolu efes, 13. dakikayı 22-20 önde geçti. ev sahibi ekip, davis'in üst üste kazandırdığı basketlerle 16. dakikada 26-25 öne geçti. soyunma odasına 35-35 eşitlikle gidildi.

furkan ve dragicevic'in karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü periyodu, banvit 57-56 üstün tamamladı.

karşılaşmanın 36. dakikası banvit'in 70-63 üstünlüğüyle geçildi. anadolu efes, son iki dakikaya girilirken, deniz ve furkan'ın sayılarıyla skoru 74-71'e getirdi. maçı da banvit 76-74 kazandı.

'mejia en iyi maçını çıkardı'

banvit'in başantrenörü zoran lukic, 76-74 kazandıkları anadolu efes maçıyla çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

lukic, , maçın ilk 15 dakikasının anadolu efes'in kontrolünde geçtiğini, 15'inci dakikadan sonra kontrolü ele aldıklarını kaydetti.

üçüncü ve dördüncü periyotların başında oyunu ele geçirdiklerini ifade eden lukic, "bu esnada çok iyi pas dağılımı yaptık. maçı kazanma adına yapmamız gerekeni yaptık. sonuçta çok önemli bir galibiyet elde ettik" dedi.

keit simmons ve earl jerrod rowland'ın sakatlıklarından dolayı kadroda yer alamadığını hatırlatan lukic, vladimir dragiceviç'in de çok ciddi sakatlığı olmasına rağmen spor hayatını riske atarak bu maçta oynamak zorunda kaldığını bildirdi.

lukic, sammy mejia'nın sezon başından bu yana en iyi maçını anadolu efes karşısında oynadığını belirterek, "sakatlıklardan dolayı sahaya genç oyuncularla çıkmak zorunda kaldık. genç oyuncularımız performanslarıyla maçı kazanmamızda bize destek oldular. bundan böyle onların antrenmanlarda gösterdikleri çabaları sahada daha fazla kalmalarına neden olacaktır. seyircimize çok teşekkür ederiz. bugün sahada altıncı oyuncu gibiydiler. maçın başından sonuna kadar hep bizi desteklediler" değerlendirmesinde bulundu.

'gerekli konsantrasyonu gösteremedik'

anadolu efes başantrenörü dusan ivkovıc de banvit'in bu mücadeleyi kazanmayı hak ettiğini belirtti.

ivkovıc, banvit'in anadolu efes'ten daha fazla mücadele ettiğini vurgulayarak, "çok zor bir mücadele oldu. basit hatalarımızdan dolayı maçı kaybettik. banvit savunmamızda kolay sayılar buldu. top kayıplarımız oldu. kadromuzdaki sakat oyunculardan dolayı haftada iki maç oynamaya gücümüz yetmiyor. banvit maçına bir antrenman yaparak hazırlandık. gerekli konsantrasyonu gösteremedik. banvit'i almış olduğu galibiyetten dolayı kutluyorum" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;