La Liga

Barcelona'ya geçici izin

FIFA, Katalan kulübüne getirdiği transfer yasağını askıya aldı. Kulüp bu yaz transfer yapabilecek.

Konular: Spor
FIFA, Barcelona'ya Nisan başında transfer yasağı getirmişti. [Getty Images]

uluslararası futbol federasyonları birliği (fifa) temyiz kurulu, barcelona'nın başvurusu sonrasında, kulübe verilen transfer yasağının nihai bir karara varılıncaya kadar askıya alındığını açıkladı.

fifa, 18 yaş altındaki yabancı oyuncuların transferinde kuralları ihlâl ettiği gerekçesiyle, nisan ayı başında barcelona'ya iki transfer dönemi için yasak koymuştu. ayrıca, yaklaşık 370 bin euro ceza vermişti. kulüp 2015 yılının temmuz ayına kadar oyuncu transfer edemeyecekti.

fifa davanın karmaşıklığı nedeniyle, uluslararası spor tahkim mahkemesi'ne (cas) başvuruyu da içerebilecek temyiz sürecinin muhtemelen transfer döneminin başlayacağı 1 temmuz 2014'e kadar tamamlanamayacağını bildirdi. yasak bu yüzden askıya alındı.

barcelona'nın 10 genç oyuncuyla ilgili işlemlerde kuralları ihlâl ettiği ortaya çıkmıştı. kulübe söz konusu oyuncularla ilgili gerekli düzenlemeleri yapması için 90 gün verilmişti.

fifa'nın yürüttüğü soruşturma 2009 ile 2013 arasındaki çeşitli dönemlerde lisans verilen ve uluslararası kupalarda yer alan 18 yaşından küçük oyuncuları kapsıyordu.

uluslararası kurallara göre özel durumlar dışında 18 yaşından küçük futbolcuların transferi yasak. 

barcelona geçen ay 17 yaşındaki hırvat futbolcu alen halilovic'i dinamo zagreb'den iki milyon 200 bin euro'ya kadrosuna katmak için anlaşma sağlamıştı. şampiyonlar ligi'nde forma giyen en genç futbolcu olan halilovic, gelecek haziran ayında 18 yaşına basacak.

kulüp, brezilyalı forvet neymar'ın transferinde vergi kaçırdığı suçlaması sonrası, şubat ayında da ispanyol yetkililere 13,5 milyon euro ödemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;