Transfer

Barcelona’ya transfer yasak

Barcelona’nın FIFA’nın getirdiği transfer yasağına itiraz başvurusu reddedildi. Katalan kulübü 2014 kış ve 2015 yaz transfer sezonlarında oyuncu alamayacak.

Barcelona iki transfer dönemi boyunca kadrosuna oyuncu katamayacak. [Fotoğraf: Getty Images]

fifa’dan yapılan açıklamada, barcelona’nın kendisine verilen transfer yasağına karşı itirazının temyiz kurulunca reddedildiği bildirildi. katalan kulüp de fifa temyiz kurulu kararını uluslararası spor tahkim mahkemesi’ne (cas) götüreceğini açıkladı.

fifa 3 nisan 2014’te, barcelona’ya 2015 yazına kadar transfer yasağı getirmiş ve 370 bin euro para cezası vermişti.

fifa’nın gerekçesi, barcelona’nın uluslararası transfer şartlarını, ispanyol olmayan genç oyuncuların lisansları ve uluslararası kupalara katılımıyla ilgili kuralları ihlal etmesiydi.

barcelona’nın fifa temyiz kurulu’na itirazının ardından bu yasak nihai karar verilene kadar askıya alınmıştı.

temyiz kurulu’nun itirazı reddetmesiyle beraber iki dönemlik transfer yasağı 2014 kış ve 2015 yaz dönemlerini kapsar hale geldi.

bu şartlar altında katalan kulübü bu transfer dönemi bitene kadar oyuncu alabilecek ama ardından 2015 kış transfer sezonuna kadar kadrosunu yeni oyuncularla güçlendiremeyecek.

genç transferler sorun oldu

barcelona'nın 10 genç oyuncuyla ilgili işlemlerde kuralları ihlâl ettiği ortaya çıkmıştı. kulübe söz konusu oyuncularla ilgili gerekli düzenlemeleri yapması için 90 gün süre verilmişti.

fifa'nın yürüttüğü soruşturma, 2009 ile 2013 yılları arasındaki çeşitli dönemlerde lisans verilen ve uluslararası kupalarda yer alan 18 yaşından küçük oyuncuları kapsıyordu.

uluslararası kurallara göre özel durumlar dışında 18 yaşından küçük futbolcuların transferi yasak.

barcelona mart 2014’te 17 yaşındaki hırvat futbolcu alen halilovic'i dinamo zagreb'den iki milyon 200 bin euro'ya transfer etmişti.

şampiyonlar ligi'nde forma giyen en genç futbolcu olan halilovic 18 yaşını haziran 2014’te doldurdu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;