Cumartesi günü İstanbul’a gelmesi planlanan Mesut Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’la görüşecek.

[Fotoğraf: AA]

ikby yönetiminden kaynakların al jazeera’ye verdiği bilgiye göre gündemde tahran’ın erbil ve ankara’yla ilişkileri, musul operasyonu, kerkük’ten petrol ihracatı, sincar’daki pkk varlığı, mesut barzani’nin son dönemde tekrarladığı bağımsızlık çıkışları ve telafer var.

münih güvenlik konferansı sırasında pazar günü binali yıldırım’la görüşen barzani, buradan fransa’nın başkenti paris’e geçerek cumhurbaşkanı hollande ile bir araya geldi. barzani, avrupa’daki temaslarının ardından türkiye’ye gelecek.

başika kampı’nın da görüşüleceğini belirten kaynaklar “bu konuda sadece bilgi alışverişi yapılacak. ocak ayında yıldırım’ın bağdat ziyaretinde bu konunun bağdat ve ankara arasında çözülmesine karar verilmişti, artık çözüm iki başkentte” dedi.

mesut barzani, ve erdoğan son olarak 23 ağustos’ta, musul operasyonu henüz başlamadan önce barzani’nin yaptığı ankara ziyaretinde bir araya gelmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;