IŞİD

Barzani Kerkük’te

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, peşmergenin tamamen kontrolü altına alması sonrasında ilk defa Kerkük'te. Barzani, "Kerkük'ün savunması için peşmerge olmaya ve elime silah almaya hazırım" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, peşmerge kontrolüne geçtikten sonra ilk kez Kerkük'te. [Fotoğraf: AA]

barzani, 12 haziran'dan beri peşmergenin kontrolünde olan kerkük kentine geldi. barzani, siyasi parti temsilcileriyle düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kerkük halkına 'teröristlere' karşı verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "şunu bütün samimiyetimle söylüyorum: kerkük'ün savunması için peşmerge olmaya ve elime silah almaya hazırım" diye konuştu.

"kerkük için artık kötü günler geride kalmıştır" diyen barzani şunları söyledi:

"bu şehir halkı çok zor günlerden geçti. teröristlere hedef oldu. kerkük'ün geleceğinin, bugünden çok daha iyi olacağı açıkça ortadadır. kerkük'ü huzurlu ve güzel günler bekliyor. kerkük, kürdistan bölgesi sınırlarına geri döndüğünde, kürtlerin ne kadar cömert ve dürüst olduklarını herkes görecek."

barzani, açıklamasının ardından arasında kerkük il meclisi başkanı hasan turan ve irak türkmen cephesi başkanı erşed salihi'nin de olduğu siyasi parti temsilcileri ve kerkük il meclisi kürt grubu üyeleriyle toplantıya geçti. barzani'nin, kerkük'ü, irak şam islam devleti (işid) militanlarına karşı koruyan peşmergeleri de ziyaret etmesi bekleniyor.

işid, musul'u ele geçirdikten sonra güneye doğru ilerleyerek irak ordusunun terk ettiği kerkük'ü tehdit etmeye başlayınca kürt yönetimi kente 30 bini aşkın peşmerge göndererek savunma hattı oluşturmuştu. 

kaynak: al jazeera, aa ve al sumaria

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;