Ortadoğu

Barzani - PYD gerilimi artıyor

İddiaya göre Kürdistan Demokrat Partisi Şam yönetiminden, PYD'yi Rimelan bölgesinden çıkarmasını istedi. KDP iddiayı reddetti.

Konular: Suriye, Kuzey Irak

irak kürdistan özerk bölgesi yönetimi, pkk'ya yakınlığıyla bilinen fıratnews’deki haberi yazılı açıklama ile yalanladı. bu iddiaların, pyd'nin suriye rejimi ile ilişkilerini gizlemek için ortaya atıldığı savunuldu. 

pyd’nin, savaşı suriye rejiminden destek alarak yürüttüğünün kürdistan halkı dahil herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, örgütün halkın iradesine saygı duymadığı belirtildi.

geçen hafta pkk çizgisindeki pyd'nin lideri salih müslim'in, irak’ın kuzeyindeki kürt bölgesine girişine izin verilmemişti. bu gelişme ile kdp - pyd arasındaki gerilim su yüzüne çıktı. salih müslim kdp’yi suçlayarak, amaçlarının suriyeli kürtler üzerindeki etkinliklerini artırmak ve pyd'yi rejimin kucağına atmak olduğunu iddia etmişti.

öncesinde, kdp lideri mesut barzani'nin suriye'nin küzeyinde faaliyet gösteren pyd dışındaki kürt gruplarla diyaloğu, dışlandığını düşünen pyd ile arasının açılmasına neden olmuştu. 

dizayi: suriye’deki kürtler birlik olmalı

konuyla ilgili bir açıklama da  ibky’nin sözcüsü sefin dizayi’den geldi. irak kürdistan özerk bölgesi yönetiminin suriyeli kürtlerle sorun yaşadığı iddialarına cevap veren dizayi, kendilerinin suriye’deki kürtlerle değil bazı gruplarla sıkıntı yaşadıklarını söyledi. pyd'nin suriye’de kürtlerin yaşadığı bölgelerde hakimiyet kurarak buradaki diğer partilere baskı yaptığını belirten dizayi, pyd'nin artık sınırı aştığını, kürtlerin haklarına kavuşması için birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini dile getirdi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;