Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

Barzani: Rus yardımını memnuniyetle karşılarız

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Rusya'nın IŞİD ile mücadelede kendilerine destek vermesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Mesut Barzani [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

irak kürt bölgesel yönetimi (ikby) başkanı mesut barzani, irak'ta abd öncülüğündeki uluslararası koalisyonun bir parçası olduklarını, ancak rusya'nın da destek vermesinden memnuniyet duyacaklarını bildirdi. rusya eğer talep gelirse suriye'nin yanında irak'ta da operasyon yapabileceğini açıklamıştı. bağdat yönetimi de bu öneriye olumlu yanıt vermişti.

barzani yazılı açıklamasında, terör örgütü işid'in ortadan kaldırılması için ortaya konulan uluslararası gayretlerin takdire şayan olduğunu belirterek "fakat uluslararası koalisyon ile rusya devleti arasında işid'e karşı uyumlu bir çalışma olursa daha iyi sonuçlar alınabilir" dedi ve şunları söyledi:

"kürdistan bölgesi işid'e karşı mücadelede peşmerge güçlerine yardım eden tüm taraflara ve devletlere müteşekkirdir. bu çerçevede rusya'nın sağlayacağı yardımları da memnuniyetle karşılayacaktır. rusya daeş'e karşı savaşta peşmerge güçlerini desteklerse buna seviniriz."

peşmergenin terör örgütü işid'le mücadelede "öncü güç" olduğunu vurgulayan barzani, "teröristlere karşı fiiliyatta en etkili savaşı veren peşmergedir. silahlı güçlerimiz, işid'e karşı büyük zaferler elde etmiştir" ifadelerini kullandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;