Ortadoğu

Barzani: Suriyeli Kürtler birleşsin

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Suriye'deki Kürt gruplara ‘birleşin’ çağrısı yaptı.

Konular: Suriye, Kuzey Irak

Haberin Öne Çıkanları

Barzani'den çağrı

'Değişiklikler olacak'

Barzani, Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir niyetlerini olmadığını söyledi. [Reuters]

suriyeli kürtler yol haritalarını belirlemek üzere kuzey irak'ta buluştu. suriye’de yaşayan kürtlerin temel taleplerini içeren beş ayrı başlıkla başlayan ve üç gün süreceği belirtilen konferansın açılışında konuşan, kuzey irak'taki kürt bölgesel yönetimi başkanı mesut barzani "partizanca davranırsanız kürt milletinin ulusal çıkarlarına hizmet edemezsiniz, biz de size yardımcı olamayız" dedi.

barzani, burada yaptığı konuşmasında, suriyeli kürtlerin kendilerini her türlü değişikliklere hazırlamaları gerektiğini dile getirerek, suriye'deki kürt partilere tek ses olmaları çağrısında bulundu.

suriye'de 2 milyon kürdün yaşadığını ve bunun kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen barzani, suriye'deki değişimlerin kürtlerin yararına olmasını temenni ettiğini ifade etti.


barzani, "suriye'de değişimi yapmak bizim işimiz değil, bu sizin göreviniz. bizim asla suriye'nin içişlerine karışma gibi bir niyetimiz yok. suriye'deki kürt partiler kendi çalışmalarını kendileri belirlemelidir" şeklinde konuştu.

barzani, bu sene içinde kürt ulusal konferansını gerçekleştireceklerini aktararak, bu konferansın amacının bütün dünyaya ve komşu ülkelere barış mesajı göndermek ve kürtlerin saflarını birleştirmek olduğunu söyledi.

''kendi kaderini belirleme hakkı, kürt halkının taleplerini garanti altına alacak bir anayasa, demokratik bir suriye" gibi başlıklarla toplanan konferansa mesut barzani'nin yanı sıra bölgesel kürt hükümeti başbakanı berham salih ve parlamento başkanı kemal kerkuki katıldı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;