Türkiye Süper Ligi

Başakşehir Galatasaray'ı dağıttı

Başakşehir, Galatasaray'ı 4-0 yenerek lider Beşiktaş'ın puan farkını açmasına izin vermedi. 3 gol atan Adebayor maçın yıldızıydı.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray

ikinci sıradaki başakşehir'in bitime 7 hafta kala lider beşiktaş ile arasındaki puan farkı 5. maçı kaybeden galatasaray ise 49 puanda kaldı ve üçüncülüğü fenerbahçe'ye kaptırarak dördüncü sıraya düştü. sarı-kırmızılı takım, ligin 28. haftasında derbide konuk edeceği fenerbahçe'yi yenerek yeniden öne geçmeye çalışacak.

süper lig'de son tabloya göre beşiktaş'ın 61, başakşehir'in 56, fenerbahçe'nin 50, galatasaray'ın 49, trabzonspor'un 44, antalya'nın da 43 puanı var. 

şampiyon takım şampiyonlar ligi'ne direkt gidecek. ikinci play-off oynayacak. 3. ve 4. de uefa avrupa ligi'nde gruplara kalmaya çalışacak. 

11. dakikada mossoro'nun altıpasın içerisinde bıraktığı topta emmanuel adebayor topu boş filelere gönderdi. başakşehir 1-0 öne geçti. 

ilk yarının son dakikasında fark ikiye çıktı. sağ kanattan caicara'nın ortasına yine adebayor yükseldi ve kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. 

56'da yine adebayor attı, skor 3-0'a geldi. 86'da mustafa pektemek farkı dörde çıkardı. maç da bu skorla sona erdi. 

medipol başakşehir, bu sezon galatasaray'a karşı çıktığı 3. resmi maçı da kazanmayı bildi.

ligde ilk yarıdaki maçı türk telekom arena'da 2-1 kazanan turuncu-lacivertliler, ziraat türkiye kupası son 16 turundaki maçta ise galatasaray'ı evinde yine 2-1 mağlup etmişti.

geride kalan sezon ligin 23. haftasında iki takımın karşı karşıya geldiği maç 3-3 beraberlikle tamamlanırken, galatasaray rakibini son 4 maçta yenmeyi başaramadı.

ligde 897 gün sonra 4 farklı yenildi

galatasaray, süper lig'de 897 gün sonra bir maçta 4 farklı skorla yenildi.

sarı-kırmızılılar, 4 farklı son yenilgisini yine medipol başakşehir'e karşı 2014-2015 sezonunda almıştı.

ligin 7. haftasında medipol başakşehir'e konuk olan galatasaray, 26 ekim 2014'teki maçı da 4-0 kaybetmişti.

galatasaray taraftarından tepki

karşılaşmayı izleyen galatasaray taraftarları, alınan kötü sonucun ardından tezahüratlarla tepkilerini dile getirdi.

sarı-kırmızılı taraftarlar, "yönetim istifa" ve "dursun özbek istifa" tezahüratları yaptı.

kaynak: al jazeera 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;