Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

'Başbakan da istifa etmeli' dedi ve gitti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yolsuzluk soruşturması dosyasındaki imar planlarının çoğunun Başbakan'ın talimatıyla yapıldığını söyledi, bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti.

Konular: Türkiye
Bayraktar istifasından saatler önce Başbakan ile beraber AKP'lileri selamladı. [AA]

erdoğan bayraktar, istifa açıklamasını ntv'ye yaptığı telefon bağlantısında açıkladı. 

bayraktar, istifa etmesi için kendisine baskı yapıldığı söyledi. 
 
bayraktar, "17 aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiç bir husus yoktur. ancak sayın başbakan'ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. fakat, rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. ancak bugün bize iki metin gönderildi. bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni. ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim fakat böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum" dedi.
 
"başbakan'ın da istifası gerekir"
 
erdoğan bayraktar başbakan tayyip erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi.  
 
bayraktar "çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın başbakan'ın talimatıyla yapılmıştır. bu nedenle bakanlık'tan ve milletvekilliğinden istifamı açıklıyorum. sayın başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum" dedi.

oğlu gözaltına alınmıştı

erdoğan bayraktar'ın oğlu abdullah oğuz bayraktar da istanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. 

oğuz bayraktar, diğer iki bakanın oğullarından farklı olarak savcılık tarafından tutuklama talep edilmesine rağmen mahkemece serbest bırakılmıştı. 

toki'den bakanlığa

türkiye onu 2002’de toplu konut idaresi (toki) başkanı olarak tanıdı. ak parti’nin büyük önem verdiği konut politikalarını belirleyen kurumu 9 yıl yönetti. 2011 yılında milletvekili oldu.

1948 doğumlu erdoğan bayraktar, mühendis.

21 yıl özel sektörde faaliyet gösterdi. 1989 yılında istanbul büyükşehir ve eminönü belediyelerinde belediye meclis üyesi olarak siyasete girdi. 1995-99 yıllarında istanbul büyükşehir belediyesi’nin iştiraklerinden kiptaş’ta genel müdürlük yaptı.

2002’de toplu konut idaresi başkanlığına getirildi. bu dönemde hükümet toki aracılığıyla konut hamlesi hedefledi. bir çok ilde alt gelir grubuna yönelik konut üretimi, planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği yapıldı.

bayraktar, ak parti’den trabzon milletvekili adayı olmak için 2011 yılında toki başkanlığı'ndan istifa ederken söylediği, “yeni dönemde eğer seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum” demişti. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;