Recep Tayyip Erdoğan

'Başbakan Fidan'ın adaylığı için kanaatimi sordu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun kendisine MİT Müsteşarı Fidan’ın muhtemel milletvekili adaylığı konusunda kanaatini sorduğunu söyledi. Ancak ne cevap verdiğini açıklamadı.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, mali cumhurbaşkanı ibrahim boubacar keita ile düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı. erdoğan’a, mit müsteşarı hakan fidan’ın ak parti’den aday olup olmayacağı soruldu. erdoğan, başbakan davutoğlu ile bu konu hakkında konuştuklarını ve fikrinin davutoğlu’nda gizli olduğunu söyledi. erdoğan'ın sözleri şöyle:

"bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. bunlar birinci derecede karar merci bu konuda sayın başbakandır. başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir. onda kalacaktır. bu konuyla ilgili aramızda görüştüğümüzü burada deşifre etmem kendime de saygısızlık olur başbakan'a da saygısızlık olur."

kamu görevlilerinin 7 haziran'daki seçimde aday olabilmeleri için en geç 10 şubat'ta görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. 

“durmuş bey kendi işine baksın”

erdoğan’a, merkez bankası'nın eski başkanı durmuş yılmaz’ın mevcut faiz tartışmaları ile ilgili yaptığı açıklama da soruldu. durmuş yılmaz bbc’ye verdiği mülakatta şunları söylemişti:

"merkez bankası'nın gücü kuvveti biraz fazla abartılıyor... elindeki aygıt belli. kısa vadeli faiz ve makro ihtiyati tedbir dışında bir şey yok. merkez bankası kısa vadeli faiz politikasıyla ülkenin verimliliğini artıracak eğitim reformunu gerçekleştiremez. düşük faiz ekonomik büyümenin yegâne sebebi olsaydı bugün avrupa'da ekonominin hızlı büyümesi gerekirdi, amerika'nın hızlı büyümesi gerekirdi. eğer siyasiler yapılması gereken reformları yapmazlar, hep para politikasının etrafında dönüp dururlarsa, uzun vadede merkez bankası'nın çok fazla eleştirilmesi bir şey getirmez"

erdoğan’ın bu sözlere verdiği yanıt ise şu şekilde oldu:

"durmuş (yılmaz) bey kendi işine baksın. onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. onların dönemi bir defa bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir. bir şeyi daha bilmeleri lazım, düşük faiz, büyüme, orada da tespitleri çok çok yanlış. gerek amerika'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;