2015 Genel Seçimi

Başbakan HDP'ye saldırıları kınadı

Başbakan Davutoğlu, HDP bürolarına düzenlenen saldırıların sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı, "Kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin" dedi.

başbakan ahmet davutoğlu karaman'da düzenlediği miting sırasında hdp'nin adana ve mersin'deki bürolarına yönelik saldırıları kınadı. 

provokasyon vurgusu yapan davutoğlu şunları söyledi: 

"birileri provokasyon yapabilir başından beri bunu bekliyorduk. bu saldırıları yapan her kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. provokatif eylemler amacına ulaşamaz. bütün partilere karşı yapılan saldırılara ortak tavır göstermeliyiz. bütün parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum, kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında olalım. saldırılara karşı bu tavrı ortaya koyarken, bunlardan hesap sormak adına ak parti’ye yönelik bir eylem olursa, buna da taviz vermeyiz. kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin" 

"terörden beslenenler suçu başkalarının üzerine atmasın."

davutoğlu nevşehir'deki mitinginde de aynı konuya değindi ve şunları söyledi;

"ak parti'nin birçok merkezine, adayına saldırılar oldu. ilk günden itibaren ilkesel bir tutum takındık. ilk günden 'bütün siyasi partiler sert bir dil kullanmasın şiddet çağrısı yapmasın' dedim.bizim adaylarımız saldırıya uğrarken onlar herhangi bir destekte bulunmadılar. hdp’nin binalarına saldırıları anında kınadık. bütün bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. ak parti kadrolarına buradan talimat veriyorum hiçbir ak partili şiddet ve gerginliğin parçası olmayacak. karaman’da bu saldırıyı açıkça kınamışken, içişleri bakanımıza talimat vermişken hdp’den, mhp’den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden ak parti’ye saldırmak üzerine bir tavır.kendileri şiddetten, terörden beslenenler suçu başkalarının üzerine atmasın."

'provokatörlerin oyunu tutmayacaktır'

twitter hesabından açıklama yapan başbakan yardımcısı yalçık akdoğan hdp'nin adana ve mersin'deki bürolarına yönelik bombalı saldırıları kınadı. 

hdp'ye geçmiş olsun mesajı veren akdoğan, "seçim sürecine şiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır" ifadesini kullandı. 

'olayı aydınlatmak için özel birim kuruldu'

kültür ve turizm bakanı ömer çelik de twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"adana hdp seyhan ilçe binası ve mersin hdp binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. yaralılara acil şifa diliyorum. bir siyasi partiye yapılan saldırı tüm partilere ve demokrasiye yapılmış demektir. bu saldırı hdp'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. lanetliyoruz bu saldırıyı. hdp teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

aynı zamanda adana milletvekli olan ömer çelik, olayla ilgili adana valisi, emniyet müdürü, jandarma komutanı ve mit bölge başkanı ile toplantı yaptığını ve olayı aydınlatmak için özel bir birim kurulduğunu açıkladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;