Türkiye

Başbakan kimi suçladı?

Ankara saldırısıyla ilgili haberler nedeniyle 9 şüphelinin kaçtığı yönündeki savcılık açıklamasını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, istihbarattan kendisine gelen özel bilgilerin de basına yansıdığını belirtti, "Bunun bana gelmiş olması, kamuya dağıtılacağı anlamına gelmez" dedi.

Konular: Türkiye
Ankara saldırısında 102 kişi hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

102 kişinin hayatını kaybettiği ankara saldırısıyla ilgili önceki gün açıklama yapan ankara cumhuriyet başsavcılığı, basında çıkan haberler nedeniyle 9 şüphelinin kaçtığını duyurmuştu. bu açıklamayla ilgili sorular başbakan ahmet davutoğlu'na soruldu.

milliyet gazetesi'nden nagehan alçı, "bir gazeteci yazdı diye tüh kaçırdık denilebilir mi?" sorusuna davutoğlu'nun şu yanıtı verdiğini yazdı:

"sadece o değil. o listenin dışında da yayımlanan haberler var. kaldı ki hizmete özel istihbarattan sabah not geldi. şu isimler şu şekilde diye. bunun bana gelmiş olması, bunun kamuya dağıtılacağı anlamına gelmez. güvenlik birimlerinin arasında kalması gereken olayların yayımlanması ayrı konu."

başbakan'ın sözlerinden, haberleri yayınlayan gazeteler kadar bu bilgileri sızdıran yetkilileri de suçladığı anlaşılıyor.

başsavcılığın açıklamasının ardından akıllara "gazetecilerdeki bilgiler polisin elinde yok muydu? vardıysa polis bu şüphelilerin kaçmasını engellemekte hızlı davranamadı mı?" soruları gelmiş, al jazeera, bu soruları emniyet istihbarat dairesi'nin eski başkanı sabri uzun'a sormuştu. uzun, "medya üzerinden bir savunma yapmak bana göre pek hukuki ve ahlaki değil" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"medyaya 'siz suçlusunuz, haber yaptınız, kaçtılar' demek kendi kendine çelişki, çünkü bu haberi medyaya veren devletin güvenlik görevlileri. bu savunma pek akıllı adam işi değil. bu mantık pek savunulacak mantık değil."

kaynak: milliyet, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;