Galatasaray

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Galatasaray'a yazık ederler

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Galatasaray'ın Hakan Şükür'ü ihraç etmemesiyle ilgili, "15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorlarsa Galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler" dedi.

[Fotoğraf: AA]

başbakan yardımcısı veysi kaynak cnntürk'te katıldığı programda, gülen örgütüyle ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen eski futbolcular hakan şükür ve arif erdem'in galatasaray kulübü'nden ihraç edilmemesine ilişkin değerlendirmeler yaptı. kaynak, galatasaray'ın uefa şampiyonluğu ile sadece türkiye'deki vatandaşların değil, türkiye dışında hem soydaşların, hem islâm dünyasında türkiye'ye sempati duyan herkesin takımı olduğunu söyledi. galatasaray'ın bu kimliğini muhafaza etmesi gerektiğini ifade eden kaynak soruları şöyle yanıtladı:

"hakan şükür, fetö'ye olan sempatisini asla inkâr etmeyen, zaten bu sebeple de yurt dışında olan. babası dâhil birçok çevresinin yargılandığı, mal varlıklarına el konulan bir şahıs. bütün deliller bu kadar ortadayken, galatasaray gibi bir takım, parantez içinde söyleyeyim ben galatasaray taraftarı değilim ama galatasaray'ın bütün avrupa maçlarında tabii galatasaray taraftarıyım. galatasaray'ın böyle tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. orada üyelikten ihraç edilmesine karar verilenler var. onların fetö ile olan bağlantısı hakan şükür kadar asla değil. hakan şükür, o câmianın, o hareketin sembol isimlerinden biri olmuştur. eğer hakan şükür'ün ihracını uygun görmemişlerse diğerlerine yazık etmişler. galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi derinden yaralayan ve hâlâ travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler. neticesinde galatasaray, kendisine yönelik bu sempatiyi kaybeder diye endişe ediyorum."

"erdoğan ile fetö arasında bir mücadeleymiş gibi bir zemine çekilmeye çalışılıyor"

bu kararın, böyle bir sonucun neden çıktığına yönelik tahmini sorulan kaynak, şunları söyledi:

"benim tahminim yok. çok yeni bir havadis. ben de dün (cumartesi) kahramanmaraş'taydım. o bölgede çok programlar yaptık. belki bugün biraz detay öğrenebiliriz ama şundan olabilir diye tahmin ediyorum. hakan şükür galatasaray ile özdeşleşmiş bir isimdi. hakan şükür üzerinden galatasaray'ı maalesef fetö ile özdeşleştirme tehlikesine düşmüştür galatasaray. ikinci hadise şu, 15 temmuz'da içinde bulunduğumuz stüdyo bile basıldı. darbeciler, türkiye'nin her tarafına saldırdılar, her renge saldırdılar, her siyasi görüşe saldırdılar ama sonradan geldiğimiz safha sanki sadece bu recep tayyip erdoğan ile fetö arasında bir mücadeleymiş gibi bir zemine çekilmeye çalışılıyor birileri tarafından, bir yerler tarafından. galatasaray belki de bu aldanmışlığa düşmüştür. tabii câmianın tamamını kast etmiyorum, üyelik ihracına ret oyu verenleri kast ediyorum."

başbakan yardımcısı kaynak, türkiye sınırları dışında da özellikle islâm dünyasında ve türki cumhuriyetlerde galatasaray'ın çok büyük bir taraftar kitlesi olduğunu dile getirerek, "avrupa'da uefa şampiyonluğu galatasaray'ı böyle bir şeye yükseltti, yazık oldu" dedi.

spor bakanı: galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmeli

gençlik ve spor bakanı âkif çağatay kılıç da, arif erdem ve hakan şükür'ün galatasaray'dan ihraç edilmemesiyle ilgili, "alınan karar konusunda galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur" dedi.

bakan kılıç gazetecilere yaptığı açıklamada, yönetim kurulu'nun daha önce almış olduğu ihraç kararı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"galatasaray genel kurulu'nda yapılan oylamada türkiye cumhuriyeti'nden firar etmiş, hakkında terör örgütü üyeliğinden yakalama kararı olan, mal varlığına el konulmuş, aynı zamanda 15 temmuz gecesi bu ülkeye ihanet eden terör örgütünün başı ile yakın ilişkilerinin aşikâr olduğu, bunları saklamayan, gizlemeyen, ifşâ eden, açıkça dile getiren kişileri, 15 temmuz gecesinde bu ülkeye yaşatılan acıların neler olduğunu hepimiz biliyoruz."

galatasaray genel kurulu'nda bir kısım üyelerin, bu kişilerin ihracıyla ilgili verdiği "hayır" oyunun ne galatasaray câmiası ne türkiye ne de 15 temmuz gecesi şehit olanların ailelerine ve gâzilere açıklanabileceğini vurgulayan kılıç, "galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir. alınan karar konusunda galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur" diye konuştu.

oy çokluğuyla reddedildi

galatasaray kulübü'nün cumartesi günü lütfi kırdar kongre merkezi anadolu auditorium toplantı salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, gülen örgütüyle ilişkileri dolayısıyla kulüp disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı zekeriya öz, tutuklu valiler hüseyin avni mutlu ve şahabettin harput, eski futbolcular hakan şükür, arif erdem ve ismail demiriz ile iş adamı hazim sesli ile ilgili oylama yapıldı.

oylamada zekeriya öz, şahabettin harput, hüseyin avni mutlu, ismail demiriz ve hazim sesli'nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edildi.

genel kurulda hakan şükür ve arif erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

öte yandan üyeler mehmet koçarslan ve mehmet uğur sunakan'ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verildi.

"câmiamızın duruşu belli"

galatasaray kulübü'nün eski yöneticisi adnan öztürk, "câmiamızın bu terör örgütüne karşı duruşu zaten belli. bu iki sporcunun durumu da çok sıkıntı yaratmaz. zaten mahkeme kararıyla suçlu bulundukları zaman üyelikleri düşer. arif ve hakan genel kurulda ayrı tutuldu. her ne kadar fikirleri yanlış da olsa, onlarla ilgili böyle bir karar alındı" dedi.

galatasaray kulübü disiplin kurulu başkanı celal emon ise hakan şükür ve arif erdem'in kulüpten ihraç edilmeleri konusunu genel kurula taşıdıklarını ancak bu isimlerin daha önce galatasaray'da sportif başarılar elde ettikleri için üyelikten atılmaması yönünde karar çıktığını aktardı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;