Yeni Anayasa

Başbakan Yıldırım: Vatandaş bir de not düştü

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği referandumuyla sadece hükümet sisteminin değişmediğini söyledi. Yıldırım, "AK Parti’ye olan güven devam ediyor ancak 'şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor' diye bize bir de not düşüyor vatandaş" dedi. Başbakan, AK Parti'nin 2018'de olağan kongre yapacağını da belirtti.

[Fotoğraf: AA]

ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan binali yıldırım, 16 nisan pazar günü yapılan referandumun sadece anayasa, hükümet sistemi değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymadığını söyledi. başbakan yıldırım, "aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır. biz de kendi payımıza düşen mesajı aldık. nedir mesaj? tamam ak parti’ye olan güven devam ediyor ancak şu şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor diye bize bir de not düşüyor vatandaş. bunlara dikkat edeceğiz. daha vatandaşın memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımları atacağız" dedi.

kabine revizyonu iddiaları

"bu seçim sadece anayasa ve hükümet değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır, biz de ak parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. mesaj, 'tamam, ak parti'ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor' diye bize bir de not düşüyor. bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilâtlarımızda gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımlar atacağız."

"2018'de olağan kongremizi yapacağız"

yıldırım, ak parti'nin olağanüstü kongreye gidip gitmeyeceğiyle ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi:

"ak parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumunda. ilçelerimizden, illerden başlayarak bu yıl içerisinde, bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileyeceğiz. bir kan tazelemesi, heyecan tazelemesi yapacağız. 2018'de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. ondan sonra da 2019 mart yerel seçimleri, 3 kasım 2019 birleştirilmiş meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklarımızı sürdüreceğiz."

"itirazlar ysk'nın konusu"

binali yıldırım'a, referanduma yapılan itirazlar da soruldu. başbakan şunları söyledi:

"yapılan bu itirazlar yüksek seçim kurulu'nun değerlendirmesi sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. bizim onun üzerine bir laf söylememiz yanlış olur. bizim işimiz değildir, biz görevimizi yaptık, sandığı milletin önüne getirdik ve milletin kararını vermesini sağladık."

"itiraz gerekçesi, nedenleri yüksek seçim kurulu'nun konusudur. itirazın gerekçelerini ben bilemem, itiraz edenler mutlaka gerekçelerini yazmışlardır ama şu bilinmelidir ki seçim esnasında her türlü karar alınırken bütün partilerin temsilcileri vardır, gerek sandık başlarında gerek ilçe seçim kurullarında gerek yüksek seçim kurulunda bütün partilerin görevlileri mevcuttur."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;