Türkiye

Başbakan'dan seferberlik çağrısı

Başbakan Davutoğlu, kadına karşı şiddetin önlenmesi için eşiyle birlikte kapsamlı bir seferberlik başlatacaklarını söyledi. Ancak seferberliğin neleri içereceğine değinmedi.

Davutoğlu, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın isminin bir gençlik merkezine verileceğini söyledi. [AA]

ak parti antalya il kadın kolları kongresi'nde konuşan başbakan ahmet davutoğlu, üniversite öğrencisi özgecan aslan'ın mersin'de öldürülmesine değindi. 

"özgecan’a bunu yapanlar en sert şekilde cezalandırılacaktır" diyen davutoğlu, kadına yönelik şiddeti durdurmak için seferberlik ilan ettiklerini söyledi. davutoğlu şunları söyledi: 

"ben ve eşim kadına karşı şiddet için kapsamlı bir seferberlik başlatıyoruz. hep beraber ayağa kalkalım. sizler de eşlerinizle birlikte bu seferberliğe katılın. analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz için. ak parti kadroları şu andan itibaren kadına yönelik şiddet için seferberlik halindedir." 

bu sırada davutoğlu'nun konuşması salondan yükselen "özgecan burada", "kadına uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla kesildi. 

"özellikle erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum" diyen davutoğlu, "bu elleri kıracağız. insanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. rahmetli anam derdi ki, 'erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü çocuğa el uzatır' dedi.

özgecan'ın adı gençlik merkezine verilecek

davutoğlu, özgecan'ın ismini yaşatmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"özgecan kızımızın katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. özgecan’a bunu yapanlar en sert şekilde cezalandırılacaktır. adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulanacağına inanıyorum. ailesine taziyelerde bulundum. bu tür şiddetin tekrar olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. özgecan evladımızın adının yaşaması için antalya’dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. bugün antalya’da bir gençlik merkezi açıyoruz. bu gençlik merkezinin adını özgecan aslan koyacağız. ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;