IŞİD

Başika'da operasyonlar sürüyor

Peşmerge güçleri Başika'daki IŞİD'lileri aramaya devam ediyor. Zaman zaman çatışmalar yaşanırken, yakalanacağını anlayan IŞİD'liler kendilerini patlatıyor.

peşmerge güçleri, musul’un doğusundaki başika’da evlerde işid üyelerini aramayı sürdürüyor. pazartesi günü kente zırhlı araçlar ve yaya birlikler girdi.

peşmerge komutanları, kentte saklanan 20’ye yakın işid militanı olduğunu tahmin ediyor.

zeravani milis güçlerinden cutyar bani’nin çektiği görüntülerde, peşmergenin işid mensupları bulunan bir eve düzenlediği operasyon görülüyor.

peşmergenin görüntülerde “size zarar vermeyeceğiz. biz rehine öldürmüyoruz. dışarı çıkın. haşdi şabi değiliz, peşmergeyiz” dediği duyuluyor. silahlı çatışma sonrası işid mensuplarından biri teslim olmaya razı oluyor. peşmerge askeri eve girince, evdeki diğer işid’li kendini patlatıyor.

teslim olan işid’li sorgusunda evde başka işid’liler olduğunu anlatıyor. aramalar esnasında iki işid mensubu daha kendini patlatıyor.

işid, dördüncü haftasına giren musul operasyonu’na intihar saldırıları ve bombalı araçlarla karşılık veriyor. örgüt, kentin kontrolünü haziran 2014’ten kentten kaçan irak askerlerinden almıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;