TBMM

Başkanlık Divanı 18 kişi olacak

Meclis Başkanlık Divanı'nın üye sayısı ile ilgili öneri Genel Kurul'da oylandı. 18 kişiden oluşacak Divan'da AK Parti 8, CHP 4, MHP ve HDP ise 3'er üye ile temsil edilecek.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti yüzde 41 oyla birinci parti oldu ancak iktidarı kaybetti. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı/Getty Images]

meclis başkanlık divanı için partiler arasında dün uzlaşma sağlanamaması üzerine ak parti, chp ve hdp'nin 18 üyeli divan kurulu önerisi bugün meclis genel kurulu'na taşındı.

öneri kabul edildi, başkanlık divanı'nın 18 üyeden oluşması kararlaştırıldı.

buna göre divan'da ak parti'nin 8, chp'nin 4, mhp ve hdp'nin 3 üyesi olacak.

mhp üye sayısının 15 olmasında ve hdp'den daha fazla üyeye sahip olması konusunda ısrarcıydı. mhp'nin itiraz etmesinin nedeni de oy oranının hdp'den daha yüksek olması.

mhp grup başkanvekili oktay vural, siyasi partiler kanunu'nun 35. maddesine göre, oy sayısı fazla olan partiye fazla üyelik gerektiğini söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;