TBMM

Baykal liderlerle görüştü

Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal partilerle görüşmelerine başladı. Bahçeli, Davutoğlu ve Demirtaş ile görüşen Baykal, "Türkiye’nin uzlaşmaya, birbirini anlamaya ihtiyacı var" dedi.

Deniz Baykal ilk olarak MHP Genel Merkezi'nde Bahçeli ile görüştü. [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

geçici tbmm başkanı ve chp'nin meclis başkanlığı adayı deniz baykal, mhp genel başkanı devlet bahçeli ile görüşmelerinin ardından kısa bir açıklama yaptı. baykal, "türkiye’deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, üzerimize düşen sorumlulukları aktardım. kendisini temaslarım konusunda bilgilendirdim. çok yararlı bir görüşme oldu. temaslar konusunda bende var olan bilgileri kendisine aktardım" dedi.

baykal, "başkanlık için destek istediniz mi?" sorusuna, "ayrıntıları konuşmadık" yanıtını verdi. bahçeli ise bir açıklama yapmadı, soruları da yanıtlamadı.

baykal, saat 14:30’da da ak parti genel başkanı ve başbakan ahmet davutoğlu ile görüştü.

saat 16:00’da ise hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ile görüşmeye başladılar. baykal'ı kapıda hdp'li idris baluken karşıladı.

görüşmenin ardından baykal açıklama yaptı: 

"türkiye’nin seçim sonrası siyasi ortamı, hükümet ve meclis yönetimini ve uzun vadeli olarak türkiye’nin demokratikleştirilmesine yönelik konuları değerlendirme imkânı bulduk. çok verimli, güzel bir görüşme yaptık. sayın genel başkan’a teşekkür ediyorum. 

meclis başkanlığının ötesinde türkiye’nin uzlaşmaya, birbirini anlamaya ihtiyacı var. meclis başkanlığı seçimi de buna katkı yapıp yapmayacağı açısından önemlidir.

bir koalisyon önermek benim konumumda mümkün değil. halkın yüzde 87’si seçime katıldı. bu bir rekordur. parlamentoda çok büyük bir temsiliyet sağlandı. bu temsiliyeti icraata geçirmek lazım."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;