Türkiye

Baykal, Türk'ü ziyaret etti

CHP Antalya Milletvekili Baykal, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü Mardin'de ziyaret etti.

[Fotoğraf: AA]

chp antalya milletvekili deniz baykal, eski mardin büyükşehir belediye başkanı ahmet türk'ü, derik ilçesinin atlı köyündeki evinde ziyaret etti. "burada bir arkadaşlık, bir dostluk buluşması gerçekleştirdik" diyen deniz baykal, mardin'i ziyaretinin siyasi boyutu da olduğunu anlattı.

baykal, "yıllar önce 12 eylül'ün karanlık günlerinde yine burada sayın ahmet türk'le bir araya geldik. o dönemin şartları içinde memleketin durumu ve gidişatıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptık. türkiye'nin bir daha böyle olaylara sürüklenmemesi için hepimiz bir değerlendirme yapma ihtiyacı hissettik" diye konuştu. ülkenin yine sıkıntılı bir dönemde olduğunu savunan baykal, türkiye'nin yeni bir başlangıç yapmak zorunda olduğunu söyledi.

"bundan sonra artık şiddeti, terörü dışlayan; herkesin birbirine değer verdiği, saygı duyduğu, herkesin hukukunu önemsediği bir anlayış içinde yeni bir siyasi şekillenmeye ihtiyacımız var. inşallah ülkemiz bakımından hayırlı bir sonuç 16 nisan’da ortaya çıkar. inşallah güzel günler görürüz. buraya böyle sıkıntılı dönemlerde değil, mutlu, aydınlık günlerde de ziyaretler yaparız."

[Fotoğraf: AA]

türk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ülkede bir demokrasi mücadelesi verildiğini söyleyen türk, "mesele siyasi partiler olayı değil. vicdan muhasebesini herkes yapmak zorunda" ifadelerini kullandı.

deniz baykal bundan önce katıldığı bir programda da, "yeni bir siyaset dönemini açmak zorundayız. sevgi, saygı, dostluk ve dayanışma içerisinde, şiddetsiz, silahsız, terörsüz ve barışçı bir siyaset anlayışı ortaya koymamız gerekiyor. hedefimiz barış, yöntemimiz de barış olacak. silahlı yöntemle ulaşacağımız yer barış olmaz, buna çok dikkat etmeliyiz. barışı hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

ailesini de ziyaret etmişti

baykal geçtiğimiz kasım ayında, mardin büyükşehir belediye başkanlığı görevinden alındıktan sonra gözaltına alınan ahmet türk'ün mardin merkezdeki evini ziyaret etmişti. baykal'ı, ahmet türk'ün eşi mülkiye türk karşılamıştı. chp'li baykal, ahmet türk'le daha önce aynı parti ve aynı parlamento çatısı altında görev yaptığını anlatmıştı. ahmet türk de serbest kaldıktan sonra kendisine teşekkür etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;