Türkiye

Bayrak indirmeye 26 yıl istendi

Diyarbakır'da askeri birlikteki Türk bayrağını indirdiği iddiasıyla tutuklanan kişiyle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. Savcı, eylem için 26 yıl hapis cezası istedi.

Soruşturmada gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. [Fotoğraf: AFP / Arşiv]

diyarbakır'daki 2. hava kuvvet komutanlığı'nda 8 haziran'da türk bayrağının indirilmesiyle ilgili diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame diyarbakır 5. ağır ceza mahkemesi'ne gönderildi. diyarbakır cumhuriyet başsavcısı ramazan solmaz yazılı açıklamasında, soruşturmada tutuklanan ö.m.'nin, "askeri yasak bölgelere girme", "devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" ile suçlandığını açıkladı. iddianame kabul edilirse ö.m. 26 yıl ağır hapis cezası ile yargılanacak.

bayrak indirme olayı 7 haziran'da diyarbakır'ın lice ilçesinde yol kesme eylemlerine müdahale sırasında ölen ramazan baran ile baki akdemir'in cenazelerinden sonra olmuştu. diyarbakır'ın bağlar ilçesinde bir grup, 2. hava kuvvet komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak türk bayrağını gönderden indirmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;