Kürt sorunu

Bayrak soruşturmasında tutuklama

Diyarbakır’da Türk bayrağının gönderden indirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.

Konular: Türkiye
Bayrağın indirilmesi, Türkiye'nin pek çok yerinde protesto edildi.

emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlının "silahlı terör örgütüne üye" olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. ancak "toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet” ve “devletin egemenlik alametlerini aşağılamak” suçlarından tutuklanma talebi reddedildi.

zanlı, diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle diyarbakır 2. sulh ceza mahkemesi'ne çıkarıldı. türk bayrağının gönderden indirilmesi eylemine katılmadığını belirtti.

şüpheli avukatı selameddin varol, müvekkilinin bayrağı indiren kişi olmadığını, bu nedenle tutuksuz yargılanmasını talep etti.

mahkeme heyeti, zanlının "silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunu işlediğine dair kuvvetli şüphenin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki ifade verme işleminin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;