Türkiye

BDDK uzmanı SAT imamı çıktı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında ifadesi alınan BDDK uzmanı Kemal Işıklı'nın Erdoğan'ın kaldığı oteli basan SAT komandolarının imamı olduğu ortaya çıktı.

bddk uzmanı kemal işıklı’nın savcılık ifadesine göre; sat komandolarıyla iletişime geçmesi, gülen yapılanmasının sohbetlerinde kendisine abilik teklif edilmesiyle başladı. örgüt ile 1997'de konya'daki sabah dershanesine giderken tanıştı. üniversiteyi kazanmasının ardından, "sorumlu abilerin" öncülüğünde gerçekleştirilen dini içerikli sohbetlere katıldı. üç defa girdiği kpss'den 85 puan alarak, ankara'da bddk uzmanı olarak çalışmaya başladı.

istanbul'a 2006'da geldiğini bildiren işıklı ifadesinde sat komandolarıyla tanışmasını şöyle anlatıyor:

"sohbetlere katılırken, ismini hatırlayamadığım bir abi, benden 'abi' olmamı istedi. bunun üzerine, kod adı 'miraç' olan sat grup personeli olduğunu bildiğim astsubay murat fırat, kod adı 'ömer' olan astsubay özgür danışan, kod adı 'onur' olan astsubay hamdi çıplak, kod adı 'hamza' olan astsubay fatih kaya, kod adı 'murat' olan astsubay mutlu ferik, kod adı 'ismail' olan astsubay irfan altuntaş, benim kendi ikametime gelmekteydiler. beraber kur'an okuyor, sohbet ediyor ve namaz kılıyorduk, siyasi konular konuşmamaktaydık."

işıklı söz konusu sat personelini, ankesörlü veya kontörlü telefonlarla arayarak evine çağırdığını anlattı. "asker şahıslardan özgür, murat ve hamdi birlikte, hamza tek olarak, irfan ve mutlu birlikte gelmekteydiler. bu asker şahısların birbirlerinden haberleri yoktu" ifadelerini kullandı.

"sat personelinden sorumluydum"         

kemal işıklı, gülen yapılanması içerisinde, ismi geçen sat personelinden sorumlu olduğunu belirtti. işıklı "benden sorumlu kişi de 'cankurt' kod ismini kullanan, ismini mehmet olarak hatırladığım kişiydi. 'cankurt'tan sorumlu ise 'yusuf' kod ismini kullanan, gerçek ismini bilmediğim kişiydi" bilgisini paylaştı.

"yapılanma içerisinde neden kod isimlerin kullanıldığı ve bunları kimin belirlediği" sorusuna işıklı, "askerlerin yaş gruplarının birbirlerinden farklı olmasından dolayı bu şekilde gruplara ayrılmışlardır. askerlerin gruplarını da cankurt belirlemişti. kod ismi, cankurt'un söylemesi nedeniyle kullanıyorduk. sat grup komutanlığında görevli ve ikametime gelen askerlerin kod isimleri, cankurt tarafından belirlenmişti" yanıtını verdi.

"emniyet güçleri ikametine geldiğinde, tablet bilgisayarına neden format attığının" sorulması üzerine işıklı, "ben tabletimden daha önceden fetullah gülen'in sohbetlerini dinlemiştim. ekşi sözlük'e girmiştim, bundan tedirgin oldum ve bu nedenle format attım” dedi.

kemal işıklı, bir soru üzerine de darbe girişiminden haberinin olmadığını, darbe teşebbüsünü cuma günü akşam televizyondan öğrendiğini ileri sürdü.  

15 temmuz darbe girişimi sırasında, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın ayrılmasının ardından, muğla'nın marmaris ilçesinde konakladığı otele sat komandoları saldırı düzenlemişti. operasyonun başarısız olmasının ardından ormanlık alana kaçan sat komandolarının aranması için çalışmalar marmaris’te hâlâ devam ediyor. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;