Kürt sorunu

BDP kongresi ertelendi

Barış ve Demokrasi Partisi, bu hafta sonu Halkların Demokratik Partisi ile birleşme gündemiyle yapılacak kongresini Lice'deki olaylar nedeniyle erteledi.

Konular: BDP, Türkiye
bdp
BDP kongresi ertelendi. [Aljazeera- Arsiv]

halkların demokratik partisi ile birleşme kararı alan barış ve demokrasi partisi, 15 haziran pazar günü yapılması planlanan kongresini erteledi. bdp'den yapılan yazılı açıklamada, "lice olaylarından dolayı tüm parti üyelerimizin yerel çalışmalara yoğunlaşması nedeniyle, 15 haziran 2014'te yapılması planlanan 3. olağan büyük kongremizin hazırlıklarında aksama olabileceği öngörüsünden hareketle kısa süreli bir erteleme ihtiyacı duyulmuş, kongremiz ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi. 

açıklamada kongrenin yeni tarihi bildirilmedi. 

gündemde hdp ile birleşme vardı

halkların demokrasi partisi çatısı altına katılan bdp kongresinin gündeminde yeni yönetimin belirlenmesi var. kongrede hdp'ye geçişler nedeniyle boşalan koltuklara oturacak yeni isimler belirlenecek. bdp'nin bundan sonra faaliyetlerine yerel yönetim merkezli devam etmesi bekleniyor.

halkların demokratik partisi de yeni yönetimini belirlemek üzere kongreye gidecek. parti içinde beklenti selahattin demirtaş'ın yeniden eşbaşkanlığa aday olacağı yönünde. hdp'nin kongresi 22 haziran'da yapılacak. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;