Türkiye

"Bedellide son karar Başbakan'ın"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceğini açıkladı.

Konular: Türkiye
Yılmaz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

meclis'teki plan ve bütçe komisyonu'nda konuşan milli savunma bakanı ismet yılmaz, bedelli askerlikle ilgili olarak "görüşler alarak sayın başbakanımıza ilettik. sayın başbakanımız ne karar verirse, 'bu ortamda bu gerekmez' derse ona karar verecek" açıklamasını yaptı. yılmaz, genelkurmay'ın itirazını da hatırlatıp, "talep var, bu talebi dikkate alarak, türkiye'nin de çevresindeki ateş çemberini de dikkate alarak, genelkurmay başkanlığımız görüşünü söylüyor. ondan sonra da sonuçta başbakanımız karar verecek" diye konuştu. 

komisyon'da güneydoğu tartışması

tbmm plan ve bütçe komisyonu'nda savunma bakanlığı'nın bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan yılmaz, konuşmasında "bizim olduğumuz kadar güneydoğu'da chp de mhp de olsaydı belki güneydoğu'daki sorun bu dereceye gelmezdi, kesinlikle gelmezdi. çok net söylüyorum" ifadesi muhalif partilerin tepkisini çekti.

mhp antalya milletvekili mehmet günal, yılmaz'a "bölgede vatandaşları bile koruyamıyorsunuz. terörü bile muhalefetin üzerine yıkıyorsunuz" karşılığını verirken, chp denizli milletvekili adnan keskin de "sizi tarihe havale ediyoruz. kendiniz konuşun, kendiniz dinleyin" dedi. günal chp'li diğer üyelerle birlikte salonu terk etti.

chp'li üyelerin ardından mhp'li üyeler de salonda çıktı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;